Kehitys

Pirkanmaa tarvitsee nopeita lentoyhteyksiä maailmalle

Tampere-Pirkkala on Suomen kansainvälisin alueellinen lentoasema, mutta isona kasvukeskuksena Tampereen tulee olla lentoteitse vieläkin helpommin saavutettavissa. Business Tampere on lisännyt moottoriinsa kierroksia lentoliikenteen kehittämistyössä.

Lue lisää

Kemin Satama kirkastaa visiotaan

Kilpailu lisääntyy myös satama-alalla. Kemin Satama Oy keskittyy ydinliiketoimintaansa, mutta yhtiössä ollaan valmiita etsimään myös uudenlaisia liiketoimintaideoita perinteisten toimintamallien rinnalle.

Lue lisää

Digiloikka edellyttää uskallusta kokeilla

Digijuna on jo lähtenyt, mutta siihen ehtii vielä kyytiin. Viimeistään nyt myös perinteisissä yrityksissä pohditaan palveluiden digitalisoimista eikä empimiseen ole enää syytä. Pilviteknologian avulla yritykset voivat kehittää nopeasti toimivia liikeideoita.

Lue lisää

Suomalaisten yritysten kasvunnälkää on lisättävä

Suomalaiset nuoret kasvuyritykset saivat vuonna 2015 ennätysmäiset 253 miljoonaa euroa sijoituksia pääomasijoittajilta, yksityishenkilöiltä ja muista lähteistä. Viidessä vuodessa sijoitusten määrä on yli kaksinkertaistunut. Tämä kertoo siitä, että Suomesta löytyy mielenkiintoisia startup- ja kasvuyrityksiä. Monet yrityksistä perustetaankin heti alkumetreiltä lähtien kansainvälisiksi. Startup-kulttuuri ja tahto viedä liiketoimintaa vauhdilla eteenpäin tulisi tartuttaa kaikkiin suomalaisiin yrityksiin kokoluokkaan katsomatta. Suomessa…

Lue lisää

Sipoossa on kasvuvaihde päällä

Sipoon vahvuuksia yrittäjätoiminnalle ovat tontit, hyvät liikenneyhteydet ja yrittäjä- henkinen ilmapiiri. Asukkaille Sipoo tarjoaa pääkaupunkiseudun läheisyydessä luonnon voimaa ja hyviä palveluja.

Lue lisää