vaikuttajamedia_presser
sipoossa on kasvuvaihde päällä
Sipoolla on tarjottavana yrittäjille tontteja loistavalla sijainneilla, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo. Kuva: Aino Huovio/Presser Oy

Sipoossa on kasvuvaihde päällä

Sipoon vahvuuksia yrittäjätoiminnalle ovat tontit, hyvät liikenneyhteydet ja yrittäjä- henkinen ilmapiiri. Asukkaille Sipoo tarjoaa pääkaupunkiseudun läheisyydessä luonnon voimaa ja hyviä palveluja.

Teksti: Leena Seretin

Nostokurjet ja kaivinkoneet kuoppineen ja kasoineen leimaavat keväistä maisemaa. Taivaalla kurjet hakevat laskeutumispaikkaa Savijärvelle, joutsenet ylittävät omilla keväthuudoillaan Kuntalan, kunnantalon. Kunnanjohtaja Mikael Grannaksen mieli on kohti kesää ja ennen muuta kohti kasvavaa ja uusiutuvaa Sipoota. Seitsemän vuoden ponnistus kasvustrategian toteuttamiseksi protektionismista kohti kasvua alkaa näkyä ja kuulua. Sipoolla menee nyt lujaa. ”Meillä on nyt tarjolla muuttuneen maapolitiikan ansiosta kaavavarantoa sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Monimuotoinen asuntotuotanto on käynnistynyt, ja se merkitsee lähivuosina tuhansille ihmiselle uutta kotia Sipoossa. Etelä-Sipoossa menee myyntikuntoon kahdenkymmenen hehtaarin alue, jossa on satatuhatta neliötä yritystilaa 20 minuutin päässä Vuosaaren satamasta ja heti Porvoon moottoritien liittymän vieressä”, Grannas kertoo.

Meneillään on myös valtava projekti Sipoon Bastukärrissä, Keravan lähellä. Sinne S-ryhmä laajentaa Suomen suurimmaksi kehittyvää logistiikkakeskusta. Kun laajennus on valmis, suomalaisten päivittäistavaroista 40 prosenttia kulkee Sipoon kautta ja keskus tulee työllistämään toistatuhatta työntekijää.

NORMITALKOISIIN PUSKUTRAKTORILLA

Sipoon nouseva kehitys on kovan työn tulosta. Seitsemisen vuotta sitten strategiaa muutettiin, mutta ennen kuin yleiskaavan ja asemakaavan muutosten sekä lukuisten valitusten jälkeen on päästy nostokurkivaiheeseen, vuosia on vierähtänyt. ”Suomalainen normisto on tässä kohtaan todella jäykkää. Suuret yritykset voivat ottaa riskin ja odotella koko prosessiin korkeinta hallinto-oikeutta myöten, mutta pk-yrityksillä ei ole siihen mahdollisuutta. Normien purussa täytyisi ottaa käyttöön todella järeät aseet, jotta Suomi pääsisi toivottuun kasvuun”, Mikael Grannas sanoo.


SIPOO PÄHKINÄNKUORESSA

    • Asukkaita 19 491
    • viime vuonna Suomen eniten kasvanut kunta, kasvua 1,9 %
    • Työpaikkoja runsas 5200
    • Työpaikkaomavaraisuus yli 60 %
    • Suurimpia työllistäjiä ovat Sipoon kunta, Inex Partners Oy, Arla Oy, Unilever Finland Production Oy, K.Hartwall O Ab, Attendo, Joenrannan Palvelukoti ja Pajuniemi Oy

Lue lisää aiheesta kehitys.

Liittyvät artikkelit