Pertti Kujala: IoT:n käyttöönotto edellyttää 5G yhteyksiä. Onko näin?

IoT keskustelu on muutaman vuoden sisällä muuttunut paljon ja epämääräisistä tulevaisuuden suunnitelmista on nyt siirrytty todellisiin IoT käyttötapauksiin. IoT-sovellusten määrä kasvaa räjähdysmäisesti ja esimerkiksi konsulttiyhtiö McKinsey arvioi IoT:n aiheuttavan jopa $11,1 biljoonan vuotuisen talousvaikutuksen 2025 mennessä. Juuri nyt IoT:sta puhuessa esiin nousee ajatus, että IoT edellyttää 5G:n käyttöä, mutta onko näin? 

Vesa Sahlman: Poikkeusaikana johtajuus on parhaimmillaan ennakointia ja luottamuksen rakentamista

Moni kokenut johtaja on tänä vuonna joutunut ratkomaan haasteita, joihin ei ollut koko työuransa aikana ennen törmännyt. Nuoremmat taas ovat kokeneet tiukan happotestin, jonka oppeja kannetaan mukana pitkälle tulevaisuuteen. Johtajan on kehityttävä jatkuvasti, ja tänä ja ensi vuonna valtavia harppauksia otetaan erityisesti luottamuksen rakentamisen ja ennakoinnin saroilla.

Salosta löytyy liiketoimintaympäristö, joka kestää yrittämistä

Viime vuosina Salon yrityskentällä on koettu vahvaa nousua ja uudistumista, kunnes kevään ensimmäinen korona-aalto katkaisi yritysten positiivisen kehityksen. Toipuminen haasteellisesta keväästä on kuitenkin ollut nopeaa. Se on tunnusomaista Salon kaltaiselle karaistuneelle toimintaympäristölle, jossa aikaisempina vuosikymmeninä on koettu ylä- ja alamäkiä.