vaikuttajamedia presser
ura- ja rekryfoorumi
Ensimmäistä kertaa virtuaalisena toteutettu Hyrian ura- ja rekrytointifoorumi kohautti opiskelijoita työnantajien ja jatko-opiskelumahdollisuuksia tarjoavien oppilaitosten kanssa helmikuun alussa. Viiden päivän aikana kaikille avoin verkkotapahtuma keräsi huikeat 6100 käyntikertaa.

7 tapaa, joilla Hyria auttaa yrityksiä menestymään

Osaamispääoma on jokaisen yrityksen, työyhteisön ja yrittäjän toiminnan kivijalka. Ilman osaavia ja työstään innostuneita ihmisiä, ei ole menestyvää liiketoimintaa.

Teksti: Elina Sinivuori

Hyrian yrityksille ja työyhteisöille vuosien varrella toteuttamia koulutuksia ja palveluita yhdistää uuden osaaminen yhdessä luominen. Hyria haluaa olla yrityksille kehittämiskumppani. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?

1.  Uusia työntekijöitä rekrykoulutuksella

Case Asfalttikallio

Hyria on toteuttanut useamman RekryKoulutuksen, jonka sisältö on suunniteltu yhteistyössä alan vaatimukset tarkasti huomioiden. Koulutukseen on kuulunut työssäoppiminen Asfalttikallion työmailla, jossa koulutukseen osallistujat ovat päässeet harjoittelemaan taitojaan ja samalla näyttämään omaa motivaatiota, osaamista ja oppimiskykyään. RekryKoulutuksen päätteeksi kaikki tavoitteiden mukaan koulutuksen suorittaneet ovat saaneet Asfalttikalliolta työpaikan.

”Tämän tyyppisen RekryKoulutuksen toteuttaminen vaatii sekä työnantajalta että oppilaitokselta saumattoman yhteistyön läpi koulutuksen, jotta päästään mahdollisimman hyvään lopputulokseen. Hyrian kanssa se on toteutunut”, toteaa Asfalttikallion HR-päällikkö Juha Hällfors.

Case Logistiikka-akatemia

Logistiikka-alan työntekijätarve oli vuonna 2019 valtava. Tilanteen ratkaisemiseksi suunniteltiin koulutuspolku heille, joilla ei ollut aiempaa alan osaamista tai koulutusta. Tavoitteena oli saada uusia alasta kiinnostuneita opiskelijoita, jotka koulutuspolun jälkeen työllistyvät alalle. Koulutuspolku alkoi jaksolla, missä kartoitettiin aikaisempi osaaminen ja työmotivaatio. Tämän jälkeen osa jatkoi opiskeluja suorittaen trukinkuljettajan tutkinnon osan Logistiikan perustutkinnosta. Tutkinnon suorittaneista osa työllistyi suoraan ja osa RekryKoulutuksen kautta.

2. Koko henkilöstölle uutta osaamista täsmäkoulutuksella

Case Palvelukeskus Sampola

Sampola oli uuden haasteen edessä, kun kuntien asiakasohjaus toi palvelukeskukseen vaativampia asiakasryhmiä, joilla oli moninaisia palvelutarpeita. Henkilöstön ammatillisen osaamisen laajentamiseksi Hyria rakensi Sampolalle koulutuskokonaisuuden, joka antoi työntekijöille eväitä uudenlaisten asiakasryhmien ohjaamiseen ja hoitamiseen. Koulutuksessa hyödynnettiin ELY-keskuksen TäsmäKoulutuksen rahoitusta.

3. Johtajien, esimiesten ja asiantuntijoiden osaaminen uudelle tasolle

Hyria kouluttaa vuosittain lähes 400 esimiestä ja asiantuntijaa, vaikuttaen siten yritysten menestymisen mahdollisuuksiin. Tämän joukon osaamisen kehittämiseen on suurta viisautta panostaa. Kun esimies tai asiantuntija haluaa kehittää osaamistaan, vaihtoehtoja on monia: tutkinto oppisopimuksella, opiskelua verkossa, yrityskohtainen toteutus tai näiden yhdistelmä.

4. Vaikuttavuutta yrityskohtaisilla toteutuksilla

Case Tokmanni

Hyria on rakentanut kumppanuutta Tokmannin kanssa jo useamman vuoden ajan. Tarpeita ja toiveita kuunnellaan tarkalla kor – valla koulutusten onnistumiseksi. Hyria on vahvistanut vaikuttavuuttaan yrityskohtaisilla koulutuksilla, jossa eri puolilta Suo – mea osallistuville työntekijöille mahdollistetaan sekä henkilökohtainen oppimisen polku ja siihen sopiva tutkinto että yrityskohtaisen toteutuksen tuoma vertaisoppimisen mahdollisuus.

5. Hyrian opiskelija ja työpaikka löytävät toisensa

Case Würth ja Tiitus

Würth etsi kesätyöntekijää ilmoittamalla työpaikan Tiitukseen eli HyriaRekryn palveluun, jonka avulla yritykset voivat ilmoittaa opiskelijoille avoimia työ- ja harjoittelupaikkoja ilmaiseksi sähköisen palvelun avulla. Tiituksen käyttö oli henkilöstösihteerin mukaan helppoa ja näppärää.

6. Yritykselle lisää näkyvyyttä

Case Cafe Aula

Yrityksen näkyminen opiskelijoille on tärkeää ja Hyria auttaa monipuolisin keinoin tämän parantamisessa. Rekrytointikoordinaattori käy tapaamassa yrittäjiä ja yrityksiä ja nostaa heitä näkyviin opiskelijoillemme erityisesti sosiaalisen median kanavissa. Näin saadaan välitettyä aitoa tunnetta ja toiveita suoraan yrityksistä.

7. Oppisopimuksen monet mahdollisuudet

Oppisopimus on monipuolinen tapa kouluttaa uusi työntekijä tai kehittää olemassa olevan henkilöstön osaamista. Hyrian kautta voi kouluttaa lähes 160 eri tutkintoon tai valita sopivan tutkinnon osan. Oppisopimuksessa pääpaino on oppimisessa työtä tehden. Yritykset voivat myös tarjota Hyrian opiskelijalle mahdollisuuden yhdistää opinnot ja kesätyöpaikan, joka on molemmille osapuolille huippudiili!

Ensimmäistä kertaa virtuaalisena toteutettu Hyrian ura- ja rekrytointifoorumi kohautti opiskelijoita työnantajien ja jatko-opiskelumahdollisuuksia tarjoavien oppilaitosten kanssa helmikuun alussa. Viiden päivän aikana kaikille avoin verkkotapahtuma keräsi huikeat 6100 käyntikertaa.


Lisää aiheesta koulutus.

Liittyvät artikkelit