vaikuttajamedia presser

Kolmivaikutteinen hoito arjen haavereihin ja matkalle mukaan

Onhan sinunkin lääkekaapissasi pihkasalva vakiovarusteena? Kotimainen, Lapin metsien pihkasta valmistettu luonnontuote hoitaa nopeasti niin ihmisten kuin lemmikkienkin haavat.

kolmivaikutteinen hoito
Arno Sipponen sai idean pihkavoiteeseen työskennellessään terveyskeskuslääkärinä Lapissa.

Haavat, nirhaumat, palovammat, hiertymät, hyönteisten pistot ja puremat, kynsivallin ongelmat ja vaikka ihon halkeamat sormissa ja kantapäissä ovat joka kodin arkea ja ne on syytä hoitaa, etteivät ne pääse tulehtumaan ja muodostamaan isompia ongelmia. Putkilo Abilar-kuusenpihkasalvaa onkin hyvä olla valmiina kodin lääkekaapissa ja matkalla mukana. Se on apteekeista saatava kotimainen ja turvallinen luonnonmukainen tuote, jonka haavoja hoitavat ominaisuudet ja teho on kattavasti tutkittu. Samaa salvaa käytetään ammattimaisesti myös sairaaloiden haavanhoidossa.

Kuusenpihkaa… hetkinen, eikö ”vanha kansa” ole käyttänyt sitä jo pitkään erilaisiin vaivoihin? ”Kyllä”, vastaa Abilarin ja sen sisartuotteiden kehittämistä johtava Repolar Oy:n hallituksen puheenjohtaja, lääketieteen tohtori Arno Sipponen. ”Työskentelin aikoinani terveyskeskuslääkärinä Lapissa ja näin, kuinka haavoja välillä parannettiin kansanperinteen mukaisesti pihkan avulla.”

Tutkittu teho

Sipponen ei jäänyt asiaa ihmettelemään vaan perusti tutkimusryhmän selvittämään kuusenpihkan hoitavien ominaisuuksien syitä – tuloksena oli lopulta myös tohtorin hatun tuonut väitöskirja aiheesta. Samalla syntyi Abilarin ”resepti”, kuusenpihkan ja pohjasalvan yhdistelmä. Sipponen summaa laajojen tutkimusten tulokset seuraaviin Abilarin tehon syihin: se on antimikrobinen bakteereja, sieniä ja hiivoja vastaan eli se estää haavaa tulehtumasta ja parantaa jo tulehtunutta haavaa. Se myös rauhoittaa tulehdusreaktiota ja edistää uuden ihon kasvua nopeuttaen näin haavan paranemista. ”Hoitoteho tulee kuusenpihkan tietyistä ominaisuuksista, enkä tiedä toista tuotetta, millä olisi yhdessä nämä kolme tehovaikutusta”, Sipponen sanoo. ”Pihkaa on salvassa 10 % ja se kerätään puita vahingoittamatta Lapin metsistä, puhdistetaan ja yhdistetään salvapohjaan teollisesti. Pihkaa ei kuumenneta, joten se ei sisällä haitallista tervaa.”

Ennen salvan levittämistä ihoalue pestään vedellä tai keittosuolaliuoksella ja kuivataan. Salva levitetään kahdesti päivässä ohuesti suoraan haavalle, palovammaan tai hiertymään ja peitetään laastarilla tai haavasidoksella.

Sipponen kertoo, että kymmenisen vuotta jo markkinoilla ollut Abilar on näyttävimmin osoittanut tehonsa sairaalahoitoa vaativien, muilla hoitokeinoilla parantumattomien haavojen hoidossa. Teho on huomattu kansainvälisestikin ja Sipponen luettelee pitkän listan maita, missä salva on jo käytössä. Lisäksi Abilar on hyväksytty Britanniassa kansallisen terveydenhuoltojärjestelmän (NHS) korvattavaksi tuotteeksi, mikä on merkittävä tunnustus tuotteen laadulle ja kustannustehokkuudelle.

Kokonainen tuoteperhe, myös lemmikeille

Abilarilla on joukko sisartuotteita, jotka kaikki hyödyntävät kuusenpihkan parantavia ominaisuuksia. Sipponen nostaa esiin erityisesti patentoidun Resol-tekniikan, millä kuusenpihkan tarpeelliset ainesosat saadaan vesiliukoisiksi. Esimerkiksi Resolain Scalp Tonic on tällainen tuote hiuspohjan hoitoon. Abicin pihkalakka puolestaan tehoaa kynsisieneen. Omat tuotteensa on myös lemmikki- ja kotieläimille: esimerkiksi AniDes-haavasuihke, joka on tarkoitettu eläinten haavojen hoitoon.


Lue lisää aiheesta terveys.

Liittyvät artikkelit