vaikuttajamedia_presser
vaadi parasta hiuksillesi

Vaadi parasta hiuksillesi

Ei ole sattumaa, että maineikas perheyritys, Salon Pepe Åhman on pysynyt kampaamoalan trendien aallon harjalla jo 45 vuotta.

Teksti: Laura Sulkava

Ovet avautuvat Espoon Tapiolan Salon Pepe Åhman -kampaamossa, upeilla maisemilla varustetussa Keskustornin 6. kerroksessa. Vastaanottotiskin takaa tervehtii aurinkoinen Lisbeth Åhman, ketjun perustaja Pepe Åhmanin tytär, joka on jatkanut vanhempiensa aloittamaa työtä. Helsingin Kasarmikadulta alkaneeseen tarinaan kuului kymmeniä vuosia isä-Åhmanin pyörittämä kampaamokoulu Helsingin Pitkänsillanrannassa. ”Menin aina koulun jälkeen Pitkänsillanrantaan. Rullailin ympäriinsä satulatuolilla ja leikin kampaajaa: leikkelin harjoituspäiden hiuksia ja rullailin permanentteja”, Lisbeth muistelee lapsuuttaan.

Kampaamoita on tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla viisi, viimeisin avattiin loppuvuodesta Lauttasaareen. 90-luvun alkupuolelta på-kampaamoissa työskennellyt Caiju Rönnholm myöntää, ettei ajan hermoilla pysyminen ole itsestäänselvyys: ”Henkilökohtainen trendien seuraaminen on tärkeää: muoti, elokuva- ja musiikkimaailma inspiroivat. Jaamme takahuoneessa paljon oppimiamme niksejä”, hän jatkaa, ”trendit palaavat tasaisin väliajoin.” Kesällä pinnalla ovat muun muassa luonnolliset sävyt yhdistettynä pastellisiin sekä metallisiin vivahteisiin. Erityisesti kiharat sekä erilaiset rakenteet hiuksissa ovat kesällä in. ”Huolettomuus hiuksissa saa näkyä ja cool hippie-look tulee varmasti olemaan kesän the look”, lisää Lisbeth.

”Muoti, elokuva- ja musiikkimaailma inspiroivat.”

Palvelun laatu on vuosikymmenten aikana korostunut ja asiakkaat osaavat sitä hyvin myös vaatia. Pepe Åhmanilla panostetaankin henkilökuntaan. Työtä ei tehdä liukuhihnalla, vaan asiakkaalle annetaan aikaa. ”Työssä tulee olla nöyrä, osata kuunnella toiveita ja tarvittaessa antaa ehdotuksia. Olemme asiakasta varten, työskentelymme on tiimityötä hänen kanssaan”, Lisbeth summaa ja muistuttaa, että asiakkaan täytyy osata laittaa hiukset itse myös kotona. Kauniit hiukset, itsevarma olo ja iloinen hyvästely tekevät olon tervetulleeksi uudelleen. Kyllä, tänne haluan palata.

www.salonpepeahman.fi


Lue lisää aiheesta vapaa-aika.

Liittyvät artikkelit