vaikuttajamedia presser
Matto
Intohimoisesti sisustamiseen suhtautuvat perheyrittäjät Mikaela ja Johan Mickels käyvät paikan päällä Keski-Euroopassa tilaamassa tuotteet, joista asiakas saa tilata toiveidensa mukaisen maton. Teksti ja kuva: Aune Waronen-Rantamäki

Matto mittojen mukaan

Mikaela ja Johan Mickels rakastavat mattoja. Sisarusten unelmamatto on laadukas ja mittojen mukaan tehty. Niitä he tarjoavat myös asiakkailleen.

Moni suomalainen haluaa kodista rentouttavan levähdyspaikan arjen kiireen vastapainoksi. ”Matto luo kotiin lämpöä ja tunnelmaa. Huoneen akustiikkaa pehmentävä matto toimii yksinäänkin sisustuselementtinä”, sanovat Mikaela ja Johan Mickels Närpiössä toimivasta Värisilmäliikkeestä.

Pohjanmaalla yli 40-vuotiasta Närpiön Lattia Oy -perheyritystä kohti tulevaisuutta kehittävät Mickelsit tietävät, ettei standardimatoista aina löydy asiakkaan toivemattoa. ”Hän ihastuu malliin tai väriin, mutta ei löydä oikeaa kokoa, tai hän törmää nettikaupassa valtavaan valikoimaan, jota ei jaksa tutkia”, Mikaela Mickels kuvailee. Mattojen maailmaan lapsuudestaan saakka vanhempiensa perustamassa liikkeessä kasvaneet sisarukset päättivät etsiä ratkaisun asiakkaiden tarpeisiin.

”Meiltä saa tilata Carpetdiem.fi -mallistosta vaivattomasti juuri sen kokoisen ja mallisen maton kuin haluaa. Liikkeessä on kantattu mattoja 1970-luvulta alkaen, joten maton viimeistely osataan”, Mikaela Mickels kertoo.

Tartu mattoon ja toiveet täyttyvät

Carpetdiem.fi on osa Värisilmäliikettä Närpiön Lattia Oy. Malliston matoissa on maailmalla suosittua skandinaavisuutta, mutta myös aavistus orientin kuvioita. ”Nimessä on leikitelty latinan tartu hetkeen eli carpe diem –lauseella”, Johan Mickels paljastaa.

Mickelsit iloitsevat, kun ihminen löytää maton, joka sopii juuri hänen kotiinsa. Närpiössä oikeaan mittaan ja muotoon päärmättävät matot sovitetaan eri kokoisten huoneiden ja käytävien lisäksi, vaikka parvekkeelle, terassille, veneeseen tai asuntovaunuun. Pitkän linjan mattoyrittäjät tietävät, että valinnan on oltava helppoa ja ostamisen nopeaa. Nettikaupassa tyylin pitää näkyä heti. Kuluttajille yhä tärkeämpi ekologisuus on myös tuotteen laatua.

”Matto kestää ja sen materiaali säilyy kovassakin käytössä hyvänä. Trendit seuraavat aikaa, mutta ovat riittävän ajattomia”, Mikaela Mickels kuvailee. ”Nettikaupasta huolimatta meille voi aina soittaa tai lähettää sähköpostia. Jos on erityistoiveita, niin kannattaa tehdä, myös näytekappaleita on saatavana”, sanoo Johan Mickels. Asiakkaalle räätälöidyt matot ovat ainutlaatuinen palvelu Suomessa, yrittäjät arvioivat.

Lukijaetu!
Kesä- ja heinäkuun ajan Carpetdiem.fi-matoista -15%. Carpetdiem.fi on mukana Habitaressa osastolla 7F139 11.-15.9.2019.

Suora yhteys Keski-Eurooppaan

Carpetdiem.fi-mallisto on laadultaan mattojen parempaa sarjaa. Hinta on silti kohtuullinen, koska perheyritys tuo maahan sekä 80-senttistä käytävänmattoa että leveydeltään nelimetristä mattoa, josta saa tilata vaikka isoon olohuoneeseen sopivan maton.

Mallistoon kuuluu kolme mattotyyppiä. Suloisen pehmeä Atmosphere ja frisee-tyylinen Coffee ovat sisätilan mattoja. Patio sopii käytävän lisäksi, vaikka keittiöön sekä ulkotilaan, parvekkeelle tai terassille. ”Sisal-tyyppinen Patio on polypropeenia. Maton pohja on juuttia, joten matto hengittää. Mikrokuidusta tehdyn näyttävän Atmospheren päällä on ihanaa vaikka joogata tai lepäillä, kertoo Mikaela Mickels. Keski-Euroopan messuilla ahkerasti käyvät Mickelsit löysivät hyvät yhteistyökumppanit Keski-Euroopasta. Nyt kaikki malliston matot tulevat sieltä. ”Verkkokaupan tarjontaa kehitetään, kun nähdään, mitä tuotteita asiakkaat kaipaavat”, Johan Mickels sanoo.


Lisää aiheesta koti.

Liittyvät artikkelit