vaikuttajamedia presser
hamam
Pyyhkeen ja kylpytakin keveys lumoaa. Saunan, uinnin, kylvyn tai hieronnan jälkeinen rentous ja hyvä olo jatkuu hamam-pyyhkeessä. Teksti: Anne Korkala Kuvat: Marjo Heikkinen

Linan hamam-pyyhkeet saavat hymyn huulille

Terassin kaiteelle heitetty hamam-pyyhe kuivahtaa kesätuulessa hetkessä käyttövalmiiksi.

Kepeät, vähän tilaa vievät Pyyhekauppa Linan modernit hamam-pyyhkeet ovat mullistaneet sekä kotimme liinavaatekaapit, että ajatuksemme pyyhkeen käytöstä kotona ja reissussa.

5-vuotista taivaltaan juhliva Lina on maan suurin hamam-pyyhkeiden maahantuoja, jolla on laaja jälleenmyyntiverkosto. Tuotteiden erinomainen laatu ja hyvä käytettävyys tuovat yritykselle jatkuvasti positiivista palautetta. Linan perustajalle Anne Caglayanille on erityisen tärkeää, että tuotantoyritysten taustat Turkissa ovat kunnossa ja arvot yhteiset. ”Linan perustamista edelsi kahden vuoden taustatyö, jonka aikana etsin toisesta kotimaastani Turkista Linan arvomaailmaa ja laatua vastaavat perheyritykset pyyhkeiden valmistajiksi”, kertoo jokaisen valmistajansa henkilökohtaisesti tunteva Anne Caglayan.

Juhlavuoden tunnuslauseena onkin turkkilainen toivotus güle güle kullan, käytä hymyillen. Pyyhekäytön lisäksi kaunista ja imukykyistä pyyhettä voi käyttää lukuisilla muilla tavoilla – hymyillen!

Mikä hamam?

Hamam-pyyhe on Turkin kylpylöissä käytettävä ohut, iso ja peittävä puuvillapyyhe. Maassa on pitkät perinteet kylpyläkulttuurille ja puuvillaan kudonnannalle. ”Suomessa ei valmisteta hamam-pyyhkeitä, eikä meillä ole vastaavanlaista kylpyläkulttuuria. Pyyhkeiden kepeys, monikäyttöisyys ja ominaisuudet ovat kuitenkin tehneet aina vaikutuksen minuun”, kertoo Anne Caglayan. Pyyhkeiden päämateriaalit ovat puuvilla ja pellava. Valikoimissa on tiiviitä ja sileäpintaisia luksuspyyhkeitä sekä mökkikäytössä suosittuja, perinteisempiä rouheapintaisia pellavapyyhkeitä. Kuidun laatu, langan vahvuus, materiaaliyhdistelmät sekä kudontatekniikka vaikuttavat pyyhkeen ominaisuuksiin. Laadukas pyyhe pysyy käytössä pehmeänä ja imukykyisenä menettämättä muotoaa. Pitkäikäisyys ja kestävyys tekevät tuotteista ekologisia.

Laaja ja valloittava valikoima

Linan päätuotteena on iso kylpypyyhe, jonka rinnalla on pienempiä, eri käyttöön sopivia hamam-pyyhkeitä, kylpytakkeja, laudeliinoja, torkkupeittoja ja kaitaliinoja. Tuotteen koon, värin, materiaalin ja ulkonäön voi valita mieltymystensä mukaan. Pyyhekäytön ohella hamamia voi käyttää liinana kesäkattauksissa, se toimii verhona ja torkkupeittona, taplettina, peflettinä ja piknikvilttinä. Tarvittaessa pyyhe kietoutuu lantiovaatteeksi ja curly girl- turbaaniksi.

Uskollinen reissukaveri

Reissussa nopeasti kuivuva pyyhe on heti käyttövalmiina. Hamam kulkee repun sivutaskussa kätevästi sinne, minne sinäkin – mökille, veneelle, prätkäreissulle, vaunulle, vaellukselle, festareille ja road tripille. Tarvittaessa pyyhkeen voi huuhtaista käsin puhtaaksi. Isosta koosta huolimatta ohut ja kevyt pyyhe vie huomattavasti vähemmän tilaa isonkin perheen kaapissa ja mökkikassissa kuin froteepyyhepino. ”Rullalle käärittynä pyyhe vie tilaa vesipullon verran”, tiivistää Anne Caglayan.

Hymyillään kun tavataan!

Täältä löydät meidät kesällä:
Kangasala Jukola 15.-16.6.2019
Kouvola Asuntomessut 12.7.-11.8.2019
Verkkokauppa www.lina.fi
Pyyhekauppa Lina, Aleksanterinkatu 28, Tampere


Lisää aiheesta vapaa-aika.

Liittyvät artikkelit