vaikuttajamedia_presser
ilmassa älykkyyttä
Hallituksen puheenjohtaja Christian Aspegren sekä toimitusjohtaja Aki Soudunsaari (oik.) visioivat puhdistavan teknologian viemisestä maailman kaikkiin suurkaupunkeihin. Kuva: Robert Lindström

Ilmassa älykkyyttä ja kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia

Puhdas sisäilma on seuraava terveyden megatrendi maailmalla. Suomalaisyritys on innovoinut ainutlaatuisen menetelmän poistaa tehokkaasti sisäilman haitallisia kemikaaleja luonnon keinoin.

Heikko sisäilma vaikuttaa tutkimusten mukaan työn tuottavuuteen ja lisää sairaspoissaoloja. Harvardissa on tutkittu, että keskiverto toimistoilma heikentää ihmisen kognitiivisia kykyjä: päätöksentekoa, hätätilanteissa toimimista ja suunnittelua. Jos sisäilmaongelmista päästään eroon, ihmiset voivat paremmin ja heistä tulee älykkäämpiä.

”Länsimaalaiset syövät kilon ruokaa, juovat kaksi kiloa nestettä, mutta hengittävät peräti 14 kiloa sisäilmaa vuorokaudessa. Sisäilman terveydellistä merkitystä ei ole aiemmin ymmärretty”, NaturVentionin perustaja ja toimitusjohtaja Aki Soudunsaari kertoo.

Kasvien ilmanpuhdistuskykyä on tutkittu NASA:lla avaruuslentojen vuoksi. Tutkimuksissa selvisi, että 98 prosenttia kasvien ilmanpuhdistusvaikutuksista on juuriston mikrobikannassa eikä lehdissä, kuten yleisesti luullaan. NaturVentionin luontoa ja teknologiaa yhdistävällä, aktiivisesti ilmaa puhdistavalla viherseinällä pystytään luomaan luonnollinen ja terveellinen sisäilma mihin tahansa tilaan.

”Sisäilma on jopa 5 kertaa saastuneempaa kuin ulkoilma ja vietämme kuitenkin 90 % ajastamme sisätiloissa. Laadukas sisäilma on jatkossa parhaiden yritysten valttikortti siinä missä ilmaiset aamupalat, inspiroivat työtilat ja hyvä johtaminen”, Soudunsaari jatkaa.

”Kehitimme kasveille epäorgaanisen kasvuseoksen, joka aktivoi juuriston mikrobeja puhdistamaan ilmaa. Kyseessä on biotransformaatioilmiö, mitä käytetään myös jäteveden puhdistamisessa. Olemme ainoa yritys maailmassa, joka puhdistaa tällä tavalla ilmaa”, Soudunsaari jatkaa.

Biologisen innovaation täydentää tekoäly. Se lähettää dataa pilveen, missä ilmanlaatua optimoidaan ja viherseinä mukautuu eri olosuhteisiin automaattisesti.

”Tässä on toimiva ratkaisu yhteen maailman suurimpaan ongelmaan eli sisäilman heikkoon laatuun. Haluamme tehdä puhtaasta ilmasta jokamiehen oikeuden, ja teemme sen yhdistämällä luontoa ja teknologiaa. Samaa mitä kasvit tekevät muutenkin, mutta vahvistettuna. Puhdistusprosessi on myös äärimmäisen tehokas – yksi Naava-viherseinä vastaa 4000:ta ruukkukasvia.”

POIKKEUKSELLINEN KASVUSTRATEGIA

NaturVention on yksi Suomen nopeimmin kasvavista yrityksistä ja Cleantech Finlandin lippulaivayrityksiä, jolla on tie auki globaaleille markkinoille. Yrityksen uusi markkinakohde on Ruotsi, mistä on löydetty hyviä kumppaneita liiketoiminnan kasvun tueksi.

”Länsimaalaiset syövät kilon ruokaa, juovat kaksi kiloa nestettä, mutta hengittävät peräti 14 kiloa sisäilmaa vuorokaudessa. Sisäilman terveydellistä merkitystä ei ole aiemmin ymmärretty.”

”Perinteisesti suomalaiset yritykset lähtevät valtaamaan markkinoita pala palalta, mutta me kasvamme etsimällä vahvoja paikallisia kumppaneita, joiden kanssa voimme menestyä yhdessä. Demonstroimme nyt Tukholmassa, miten suurkaupunki otetaan mukaan prosessiin. Nopeaan kasvuun hyödynnämme Koneelta opittua sales and maintenance –mallia”, NaturVentionin hallituksen puheenjohtaja Christian Aspegren puolestaan kertoo.

Viherseinän avulla paljon puhuttu tuottavuusloikka tapahtuu luonnollisesti, kun parempi sisäilma vähentää poissaoloja ja parantaa työn laatua. ”Innovaatiolle on runsaasti tieteellistä näyttöä. Lisäksi olemme saaneet satoja empiirisiä palautteita paremmasta sisäilmasta kiinteistöistä, missä älyviherseiniämme jo on.”

”Visionamme on, että vuonna 2020 jokaisessa maailman suurkaupungissa on teknologiaamme perustuvia ratkaisuja. Ensin innovaatiollamme puhdistetaan huone kerrallaan, mutta tulevaisuudessa jo kokonaisia katuja ja rakennuksia”, miehet summaavat.


Lue lisää aiheesta kehitys.

Liittyvät artikkelit