vaikuttajamedia presser
kulttuurien tuntemus voimavarana
Toimitusjohtaja Harry Linnarinne ja kaupallinen johtaja Toni Mannila. Kuva: Vitali Gusatinsky/Presser Oy

Kulttuurien tuntemus voimavarana

Pitkän uran kansainvälisissä tehtävissä tehneelle Harry Linnarinteelle tuli juuri puoli vuotta täyteen Stena Recycling Oy:n toimitusjohtajana. Hän on tuonut monesta kulttuurista ammentamiaan oppeja metallin kierrätykseen erikoistuneeseen yhtiöön.

Stena Recycling Oy kuuluu kansainväliseen Stena Metall AB -konserniin. Ruotsalaisen emoyhtiön toimintakulttuuri on yrityksessä vahvasti läsnä.

”Suomalainen ja ruotsalainen toimintakulttuuri poikkeavat huomattavasti toisistaan. Suomalaisjohtaja tekee yleensä nopeita päätöksiä, kun Ruotsissa keskustellaan vaikka tiedettäisiin jo lopputulos. Keskustelukulttuurin avulla nousee kuitenkin esiin uusia asioita ja näkökulmia, joista voi olla pidemmän päälle hyötyä”, Harry Linnarinne avaa.

Asiakkaat palveluajattelun keskiöön

Myynnistä vastaava kaupallinen johtaja Toni Mannila on ollut Linnarinteen rinnalla rakentamassa uutta toimintakulttuuria yritykseen.

”Olemme virtaviivaistaneet prosesseja ja ottaneet asiakkaan tarpeet keskiöön. Uusi organisaatiomme on rakennettu palvelu- ja ulosmyyntiketjujen ympärille. Toimintamme on siten reaktiivisempaa, jolloin pystymme paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin”, Mannila avaa.

”Johtajan täytyy laittaa itseään likoon ja olla rehellinen oma itsensä.”

”Karrikoiden ajateltuna aiemmin on hallittu materiaaleja ja vasta sitten mietitty niille käyttöä. Nyt teemme päinvastoin. Kannattavuus tällä alalla syntyy hyvistä prosesseista ja toimintamalleista. Tärkeää on pitää raaka-aineet liikkeessä”, Mannila jatkaa.

Tuottavuuskeskustelun mittarit viritettävä työajasta nykyaikaan

Yhteiskunnan viime aikojen puheenaiheena on ollut tuottavuuskeskustelu. Linnarinne ihmettelee siinä yhä käytettäviä mittareita.

”Mitattava tuotos on muuttunut. Ei nykypäivänä tulosta voida mitata käytetyllä ajalla vaan lopputuloksella. Ei tätäkään työtä voi arvottaa sekuntikellolla. Välillä asiat eivät etene, mutta toisinaan rattaat pyörivät vauhdilla”, Linnarinne painottaa.

Yritysten tärkein resurssi on ihmiset ja heidän voimavaransa täytyy osata hyödyntää. Stenan johdolla on tapana jalkautua eri toimipisteisiin ja asiakkaiden luokse.

”Johtaminen on haasteellista, koska ihmiset motivoituvat eri tavoilla. Merkityksen luomisesta ja innostamisesta puhutaan paljon. En ole paras myyjä tai tuotantoihminen, mutta tuen näitä ammattilaisia työssään ja luon esimerkilläni innostusta.”

”Johtajan täytyy laittaa itseään likoon ja olla rehellinen oma itsensä. Näytelmät ei toimi. Nykyisin alalla kuin alalla yritysten täytyy ajatella toimintaansa uusiksi. Olisi helppoa tehdä aina niin kuin ennen, mutta se ei vie eteenpäin”, Linnanrinne päättää.


Lue lisää aiheesta kehitys.

Liittyvät artikkelit