vaikuttajamedia presser
Pekka Vaittinen

Pekka Vaittinen: Vaikuttavasti kohti unelmia

Hyria, nuorten ja aikuisten kouluttaja, odottaa ilolla yhteistyötä uusien kuntapäättäjien kanssa. Toimitusjohtaja Pekka Vaittinen uskoo, että ammattitaito on avain onneen.

Kuluneen vuoden aikana moni joutui toteamaan, ettei mennyt niin kuin piti. Lomakohde peruuntui, levynjulkaisukiertueelle ei lähdetty, uusi ravintola ei tavoittanut asiakkaita, kausityöpaikkaa ei avautunut. Nyt on näin.

Normaalioloissakin Suomi on täynnä viivästyneitä unelmia. Kun kesä koittaa, kun saan rahoituksen, kun lapset ovat isoja. Sitten kun.

Jokainen päivä on kuitenkin mahdollisuus ottaa se ensimmäinen askel, ja silloin me autamme. Me Hyriassa rakastamme unelmia. Meistä on aivan mahtavaa kulkea asiakkaidemme rinnalla heidän tavoitellessaan parempaa elämää. Kun Suomi uskoo tulevaisuuteen ja jaksaa haaveilla, asiat ovat hyvin.

Ammattitaito on avain onneen. Hankkimalla lisää osaamista kaikenikäinen voi perustaa yrityksen, laajentaa nykyistä yritystä tai löytää uutta palkkatyötä. Viime vuonna kohtasimme yli 11 000 eri henkilöä palveluissamme.

Isompikin yritys hyötyy Hyriasta. Kun paikkakunnalta löytyy osaavaa työvoimaa, investointi- ja sijoittumispäätöksiä on helpompi tehdä. Kun tilauskanta kasvaa, Hyria auttaa löytämään uudet työntekijät ja rekrytoivien koulutusten avulla työt ja tekijät kohtaavat. Viime vuonna Hyria koulutti yli 400 johtajaa, esimiestä ja asiantuntijaa. Kysyimme yrityspäättäjiltä, kuinka olimme onnistuneet. Mainetutkimuksen tulokset kertovat, että Hyriaan luotetaan.

Kuntatalouden kannalta merkittävää on, että Hyria kykenee huolehtimaan investointinsa itse.

Aika moni tarvitsee tukea päästäkseen elämässä eteenpäin. Päihde- ja terveysongelmat tai huoli taloudellisesta pärjäämisestä voivat estää unelmien tavoittelua. Kannustamme silloinkin. Olemme kasvaneet merkittäväksi toimijaksi työllisyyden edistämisessä. Hyria säätiö palveli viime vuonna erilaisissa valmennuksissa lähes 1 500:a asiakasta. Nuorten työpajatoiminnassa asiakkaita oli noin 350.

Hyria on ollut perustajilleen, Hausjärven, Hyvinkään, Lopen ja Riihimäen kunnille vaikuttava investointi. Hyria on onnistunut keräämään talousalueelle miljoonia euroja valtiolta tulevan perusrahoituksen lisäksi. Hyria on merkittävä työllistäjä ja alueen palveluiden käyttäjä. Kuntatalouden kannalta merkittävää on, että Hyria kykenee huolehtimaan investointinsa itse.

Odotamme ilolla yhteistyötä uusien kuntapäättäjien kanssa. Tämä julkaisu on tiivis tietopaketti Hyriasta. Toivon siitä olevan sinulle hyötyä näin kuntavaalien alla.

Pekka Vaittinen, toimitusjohtaja


Lisää Hyrian sisältöjä.

Liittyvät artikkelit