vaikuttajamedia presser

Ruoka

Santa Maria Kati Kyllönen

Mausteilla taikaa arkiruokailuun

Hyvillä raaka-aineilla ja laadukkailla mausteilla kokematonkin kotikokki loihtii herkkuaterian. Rohkeasti uusia makuyhdistelmiä kokeilemalla saa helposti modernin twistin myös arkiruokailuun. Esimerkiksi lasagnelevyt voi helposti korvata tortillaletuilla.

Lue lisää
WS Snacks Ebba

Herkuttelua hyvällä omallatunnolla

Miksei terveellisempi snacks voisi olla hyvänmakuinen? WS Snacksien tarina alkaa juuri tästä: Palavasta halusta valmistaa hyvänmakuisia napostelutuotteita ruuan terveysvaikutuksia punnitseville herkkusuille ja vegaaneille.

Lue lisää
gluteeniton lettu

Hyvää gluteenitonta elämää

Gluteeniton lettutaikina on helppo valmistaa. Voit tarjoilla herkulliset gluteenittomat letut niin kuin haluat – ruokaisalla täytteellä, klassiseen tapaan hillon tai marjojen kera.

Lue lisää
Bloks

Bloks pitää juomat puhtaasti viileinä

Puhtaasta salolaisesta pohjavedestä valmistetut Bloksin umpijääpalat ovat levinneet suomalaisten arki- ja juhlahetkien viilentäjäksi. Laatutuote kestää pitkään sulamatta niin mökkimatkalla kuin juomalasissa.

Lue lisää

Odotettavissa: kaikkien aikojen HUMMUS-kesä

Vielä viisi vuotta sitten moni suomalainen ihmetteli ”mikä ihmeen hummus?” Huikeaa pioneerityötä hummuksen parissa tehneen Sevanin Country Manager, Annika Kumpunen, kertoo, kuinka tämä uskomattoman monikäyttöinen ja terveellinen kikhernetahna löysi tiensä ruokapöytiimme ja sydämiimme.

Lue lisää
kasviksia

Vinkit kesäjuhliin

Satotukku on yksi Suomen johtavista hedelmä- ja vihannestukuista, heidän tavoitteena on saada suomalaiset syömään enemmän ja rohkeammin kasviksia.

Lue lisää
Behnford's

Herkkusuiden paratiisi

Ah, ne ihanat kakut, hyytelöt, limut, suklaat, keksit ja kastikkeet… Kaipaatko sinäkin juuri tiettyjä herkkuja, joita olet ulkomailla nautiskellut?

Lue lisää
vihreäkeiju

Salaatit, sienet ja yrtit kuuluvat erottamattomasti kesään

Ajatus kesästä tuo mieleen paitsi uimavedet, myös veden kielelle. Ah, raikkaat salaatit, grilliherkut, tilliset uudet perunat ja kalat. Oh, kauniit juomat mintunvarsineen. Moni kesäruoka on kaikessa herkullisuudessaan myös nopea ja yksinkertainen valmistaa, kuten täytetyt sienet tai basilikainen tomaattisalaatti.

Lue lisää

Maku on aina tärkein

Erityisesti nyt kesäjuhlakauden kynnyksellä haluamme varmistaa ruokatarjoilujen herkullisuuden. Silloin me suomalaiset panostamme laadukkaisiin mausteisiin. Parhaan mausteen tunnistaa maun lisäksi väristä ja puhtaudesta.

Lue lisää
sanaviidakossa

Erityisruokavalioiden sanaviidakossa

Erikoisruokavalioiden sanaviidakossa on helppo saada pää pyörälle. Voiko lakto-ovo-vegetaarista ruokavaliota noudattava syödä kananmunaa? Tai voiko gluteenitonta ruokavaliota noudattava syödä kauraleipää? Kokosimme pienen muistilistan avuksesi.

Lue lisää
kahvielämys

Kahvielämys kotiin toimitettuna

Vaaditko sinäkin kahvilta ensisijaisesti makua, mutta artesaanikahveja ei ole tarpeeksi helposti saatavilla? Suomalainen Slurp toimittaa kotimaisten pienpaahtimoiden kahveja kotiovelle tai työpaikalle, omien makumieltymystesi mukaisesti räätälöitynä. Kysyimme Slurpin perustajajäseneltä Tero Rehulalta, mistä Slurpissa on kyse.

Lue lisää
edelläkävijä jatkaa kärjessä

Edelläkävijä jatkaa kärjessä

Ravintolaruoan kotiinkuljetusvälityksen edelläkävijä Pizza-online pitää etumatkaansa yllä hiomalla palveluaan ja tarjontaansa edelleen. Kotiin saa nyt myös vaikka etnisen keittiön valikoimaa, susheja tai vegaanisen vaihtoehdon. Uusitulla puhelinsovelluksella tilaaminen on entistä helpompaa.

Lue lisää

Aito katukeittiö kotonasi

Juuri lanseeratut Street Kitchen -mauste- ja kastikekokonaisuudet tuovat aidot aasialaisten katuruokien maut kotikeittiöihin. Lukuisia ainesosia sisältävä ateriakokonaisuus syntyy nyt helposti, nopeasti ja edullisesti.

Lue lisää
terveydeksi

Terveydeksi!

Espoolaisessa autotallissa kolme nuortamiestä näpyttelee kiihkeästi kannettaviensa äärellä ja jostain kantautuu tehosekoittimen surina. Mitä jäbät duunaa? No superterveellisiä ja maukkaita raakasmoothieita ja –mehuja tietenkin.

Lue lisää
dennis

Pizzaa! Ja paljon muuta

Tänä päivänä kenen tahansa on mahdollista kokea Dennis-elämys kotikulmillaan Hangosta Ivaloon – yksittäisestä ravintolasta on kasvanut ketju, ja tuttuja makuja saa myös kaupan hyllyltä kotiin vietäviksi.

Lue lisää
saisiko olla

Saisiko olla nokkos- tai koivunlehtiolutta?

Olutta nokkosella tai koivunlehdillä maustettuna, olutta savustetun katajan aromilla, olutta jopa pekonilla ryyditettynä – tätä kaikkea ja paljon muuta erikoista on ollut Uudessakaupungissa kohta kymmenen vuoden ajan toimineen Vakka-Suomen Panimon valikoimissa.

Lue lisää
huippuhetki

Mehuhetkestä huippuhetki

Oletko sinäkin kokeillut oman mehun tekemistä ja todennut, etteivät terveelliset raaka-aineet aina sovi yhteen? Inkivääri tai pinaatti maistuu ikävästi läpi ja vähintään lapset nyrpistelevät vitamiinipommillesi?

Lue lisää
pyynikiltä maailman pubeihin

Pyynikiltä maailman pubeihin

Neljän sadan litran kattilasta se lähti ja nyt tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo valmistaa tankeissaan noin sataa eri olutta – vuodessa yhteensä puolisen miljoonaa litraa ja vauhti vain kiihtyy. Oluita ja sahtia myydään Japania myöten.

Lue lisää
vanhanaikaista ajattelua

Tarvitaan vanhanaikaista ajattelua, jotta voidaan säilyttää laatu, intohimo ja perinteet

”Huomentaah! Mitä mammat!”, kajauttaa aamukierrokselle lähtevä kananhoitaja kanalan ovelta. Osa kanoista juoksee heti vastaan ja on valmiina avaamaan kengännauhat. Kukot ilmoittavat kiekaisuillaan muille kanoille, että ollaan saatu seuraa. Kierrolla tarkastetaan, että vettä on, ruokaa tulee ja kaikki toimii. Osa mammoista köllii hiekkakylpyalueella omassa kuopassaan, eikä meidän läsnäolo voisi vähempää kiinnostaa. Kaikki hyvin, ja matka jatkuu seuraavaan kanalaan. Näin on tehty jo vuodesta 1925.

Lue lisää
oi kaakaopuun

Oi Kaakaopuu, Oi Kaakaopuu!

Suklaa, tuo herkuista houkuttavin. Kaakaopuun belgialaiset tuoresuklaat muuntuvat herkkukaakaoiksi sen suklaakahvilassa. Täältä löytyy myös sesongin parhaat konvehdit.

Lue lisää
Itunuudelit

Idut ovat laatutietoisen monipuolinen terveyspommi

Kasvis- ja raakaruoan buumi lisää tietoisuutta itujen monikäyttöisyydestä osana terveellistä ruokavaliota. Alan suurinta yritystä luotsaavalle Rauvolan perheelle vitamiinipakkaus tuo elannon ja näkyy keittiössä lähes joka aterialla.

Lue lisää