Ruoka

Erityisruokavalioiden sanaviidakossa

Erikoisruokavalioiden sanaviidakossa on helppo saada pää pyörälle. Voiko lakto-ovo-vegetaarista ruokavaliota noudattava syödä kananmunaa? Tai voiko gluteenitonta ruokavaliota noudattava syödä kauraleipää? Kokosimme pienen muistilistan avuksesi.

Lue lisää

Kahvielämys kotiin toimitettuna

Vaaditko sinäkin kahvilta ensisijaisesti makua, mutta artesaanikahveja ei ole tarpeeksi helposti saatavilla? Suomalainen Slurp toimittaa kotimaisten pienpaahtimoiden kahveja kotiovelle tai työpaikalle, omien makumieltymystesi mukaisesti räätälöitynä. Kysyimme Slurpin perustajajäseneltä Tero Rehulalta, mistä Slurpissa on kyse.

Lue lisää

Edelläkävijä jatkaa kärjessä

Ravintolaruoan kotiinkuljetusvälityksen edelläkävijä Pizza-online pitää etumatkaansa yllä hiomalla palveluaan ja tarjontaansa edelleen. Kotiin saa nyt myös vaikka etnisen keittiön valikoimaa, susheja tai vegaanisen vaihtoehdon. Uusitulla puhelinsovelluksella tilaaminen on entistä helpompaa.

Lue lisää

Aito katukeittiö kotonasi

Juuri lanseeratut Street Kitchen -mauste- ja kastikekokonaisuudet tuovat aidot aasialaisten katuruokien maut kotikeittiöihin. Lukuisia ainesosia sisältävä ateriakokonaisuus syntyy nyt helposti, nopeasti ja edullisesti.

Lue lisää

Terveydeksi!

Espoolaisessa autotallissa kolme nuortamiestä näpyttelee kiihkeästi kannettaviensa äärellä ja jostain kantautuu tehosekoittimen surina. Mitä jäbät duunaa? No superterveellisiä ja maukkaita raakasmoothieita ja –mehuja tietenkin.

Lue lisää

Pizzaa! Ja paljon muuta

Tänä päivänä kenen tahansa on mahdollista kokea Dennis-elämys kotikulmillaan Hangosta Ivaloon – yksittäisestä ravintolasta on kasvanut ketju, ja tuttuja makuja saa myös kaupan hyllyltä kotiin vietäviksi.

Lue lisää

Saisiko olla nokkos- tai koivunlehtiolutta?

Olutta nokkosella tai koivunlehdillä maustettuna, olutta savustetun katajan aromilla, olutta jopa pekonilla ryyditettynä – tätä kaikkea ja paljon muuta erikoista on ollut Uudessakaupungissa kohta kymmenen vuoden ajan toimineen Vakka-Suomen Panimon valikoimissa.

Lue lisää

Resepti: Kokeile Jenni Levävaaran kiepautussalaattia

Pähkinöistä saat hyviä rasvahappoja, proteiinia, kuitua, mineraaleja ja vitamiineja. Panosta ennen kaikkea pähkinöiden laatuun. Herkuttelemalla pähkinöillä, edistät samalla terveyttäsi ja pidät verensokerin tasaisena sekä nälän loitolla. ”Pähkinät ovat fiksu valinta mutta kerta-annoksen määrä on hyvä pitää kohtuullisena. Parrots -pähkinät kuuluvat parhaimpaan laatuluokitukseen.”
–Jenni Levävaara, hyvinvointivalmentaja

Lue lisää

Mehuhetkestä huippuhetki

Oletko sinäkin kokeillut oman mehun tekemistä ja todennut, etteivät terveelliset raaka-aineet aina sovi yhteen? Inkivääri tai pinaatti maistuu ikävästi läpi ja vähintään lapset nyrpistelevät vitamiinipommillesi?

Lue lisää