Kuva: Vuokko Salo

Resepti: Kokeile Jenni Levävaaran kiepautussalaattia

Pähkinöistä saat hyviä rasvahappoja, proteiinia, kuitua, mineraaleja ja vitamiineja. Panosta ennen kaikkea pähkinöiden laatuun.

Herkuttelemalla pähkinöillä, edistät samalla terveyttäsi ja pidät verensokerin tasaisena sekä nälän loitolla. ”Pähkinät ovat fiksu valinta mutta kerta-annoksen määrä on hyvä pitää kohtuullisena. Parrots -pähkinät kuuluvat parhaimpaan laatuluokitukseen”, kertoo hyvinvointivalmentaja Jenni Levävaara.

Jennin kiepautussalaatti
  • 1dl katkarapuja tai kanan fileesuikaleita
  • 2 rkl Cashew-pähkinöitä
  • 1/2-1 dl melonia
  • 1/3 kurkkua
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä
  • kourallinen vihersalaattia
  • 1/2 limen mehu
Ohje:
  • Kerrosta lasipurkkiin proteiinit purkin pohjalle, päälle hedelmät, vihannekset ja lehtivihreät päällimmäiseksi. Salaatti on hyvä säilyttää lasipurkissa ja helppo kuljettaa mukana.
  • Kun on ruoka-aika, kiepauta salaatti lautaselle, jolloin vihreät jäävät pohjalle ja värikkäät hedelmät sekä proteiinit kauniisti päällimmäiseksi.
  • Pähkinöillä saat lisää purutuntumaa ja hyviä rasvahappoja sekä pidät nälän loitolla pidempään.
Teksti: Ritva Sinisalo, Candyking

Liittyvät artikkelit