vaikuttajamedia presser
Behnford's
Kuvat: Elisa Rautasalo/Presser Oy

Herkkusuiden paratiisi

Ah, ne ihanat kakut, hyytelöt, limut, suklaat, keksit ja kastikkeet… Kaipaatko sinäkin juuri tiettyjä herkkuja, joita olet ulkomailla nautiskellut?

Suomalainen perheyritys Behnford’s Helsingin Bulevardilla maahantuo elintarvikkeita ja leivontatuotteita muun muassa Yhdysvalloista, Englannista ja Australiasta. Behnford’s Webshop -nettikauppa on välittänyt tuotteita suomalaisille herkkusuille jo yli 10 vuoden ajan. Kysyimme lisää yrityksen toimitusjohtajalta Johanna Riikoselta:

Mistä idea toimintaanne sai alkunsa? 

Paljon matkustaneena ja itse vuosia Iso-Britanniassa asuneena sitä pohti, miten aina ulkomailla kaipaa salmiakkia ja ruisleipää. Behnford’sin perustamisen aikoihin vuonna 2004 näitä tuotteita ei Suomesta juuri saanut, joten tässä olimme pioneerina liikkeellä. Laaja kannattajapohja löytyi heti. Makuihin ja ruokaan ylipäänsä liittyy ihmisillä paljon nostalgiaa ja muistoja. Tämä näkyy meillä usein.

Jo tuotepakkaukset eroavat aika lailla suomalaisista todella rohkeilla, kirkkailla väreillään. Makumaailma on runsas ja amerikkalaisissa tuotteissa mm. maapähkinää käytetään paljon sekä makeisissa, kekseissä, aamiaismuroissa että sellaisenaan. Suolaisen ja makean yhdistelmiä suositaan paljon. Tuotteet on myös tehty erittäin helpoiksi käyttää.

Mitä kaikkea valikoimaanne kuuluu? 

Valikoimaamme kuuluvat tietyt perustuotteet sekä USA:sta että Iso-Britanniasta, kuten Hershey’sin, Cadburyn ja Nestlen klassikkosuklaat, Reese’s Peanut Butter Cups, Butterfinger, Baby Ruth, Tootsie Roll, Flake, Crunchie ja Aero, Walkers- ja Cheetos-sipsit, Pop Tarts, Colman’s sinappi, Kraftin Mac&Cheese, Marmite ja Vegemite hiivalevitteet, Jif ja Reese’s maapähkinävoit, pannukakku-miksit. Kuormia tulee noin kolmen viikon välein ja pyrimme aina ottamaan kuormaan mukaan joitain uusia ja toivottuja tuotteita, joten valikoimassa on myös reilusti vaihtuvuutta.

Tällä hetkellä kysytyimpiä tuotteita ovat Harry Potter -suklaasammakot ja jokamaun rakeet, joita haetaan kevään ja kesän juhliin, Twinkies, Cheetos-sipsit, Campbell’sin keitot ja La Croix -makuvedet.

Mitä itse suosittelet kokeilemaan?

Suosittelen rohkeasti kokeilemaan amerikkalaisia ja brittiläisiä suklaita ja karkkeja, jotka makumaailmaltaan voivat poiketa kovastikin totutusta. Myös Kellogg’sin Pop Tarts ovat hauskoja, leivänpaahtimessa lämmitettäviä ”leivonnaisia”. Twinkies, pieni leivonnainen on niin tuttu monista amerikkalaisista leffoista, sarjoista ja kirjoista, että sitä kannattaa kokeilla jo sen kulttimaineen vuoksi!


Lisää aiheesta ruoka.

Liittyvät artikkelit