oi kaakaopuun
Suklaata vai höyryävä kaakao? Molemmat! Oma suklaapuoti tuo hymyn Kaakaopuun Joke Haataisen huulille. Kuva: Milka Alanen/Presser Oy

Oi Kaakaopuu, Oi Kaakaopuu!

Suklaa, tuo herkuista houkuttavin. Kaakaopuun belgialaiset tuoresuklaat muuntuvat herkkukaakaoiksi sen suklaakahvilassa. Täältä löytyy myös sesongin parhaat konvehdit.

Teksti: Daniela Holm

Kun Belgiassa syntynyt Joke Haatainen 11 vuotta sitten perusti Kaakaopuun, hän halusi tuoda Suomeen maailman parhaan tuoresuklaan. Kaakaopuun päätuote on yli 100-vuotiaan, belgialaisen suklaata valmistavan perheyhtiön Leonidaksen suklaakonvehdit.

”Belgialainen tuoresuklaa on lajissaan maailman aatelistoa. Vahvasta suklaatraditiosta kertoo se, että Leonidaksen ensimmäisiin suklaisiin kuuluva Manon Café Blanc –suklaa on yhä Leonidaksen suosituin konvehti ja tunnettu suklaaklassikko”.

”Belgialainen tuoresuklaa on lajissaan maailman aatelistoa.”

Laadukas suklaakahvila

Kaakaopuu –kahvilapuoti löytyy Helsingissä Kampin ostoskeskuksesta. Tänne tullaan seurustelemaan sekä nauttimaan kahvin ja suklaan symbioosista. Suklaakonvehtien lisäksi ”suklaakahvila” houkuttelee ihmisiä spesialiteetillaan: belgialaisesta tuoresuklaasta tehdyillä kaakaoilla.

”Haluan tarjota asiakkaille pienen palan Belgiaa ja samalla taukoa arjesta. Belgian ilmasto on hyvin sateinen. Suklaata kuluu siellä siksi todella paljon! Samasta syystä suomalaiset ostavat suklaata erityisen paljon talvella”.

kaakaopuu
Joulukonvehdit. Kuva: Kaakaopuu
Suklaa tekee joulun

Kahvittelu jouluostosten lomassa tai joululahjaksi saadun kirjan lukeminen. Mitä olisi joulu ilman suklaata?

”Katan jouluna esille uuden joulukuusi –sarjamme suklaita. Äitini lempikonvehti Dulce di leche päätyy myös tarjoiltavaksi. Itse pidän tummasta suklaasta ja marsipaanista konvehdeissa. Sesonkituotteista löytyy moneen makuun. Joulun alla valintaa helpottaa erilaiset lahjakonvehtirasiat”.

Kaakaopuussa asiakas voi itse valita konvehtirasiaan suosikkikonvehtinsa, tai valmiin konvehtisekoituksen. Kaikki konvehtirasiat kootaan paikan päällä.

Omaa jouluista suklaapalettia kasatessa voi nauttia Kaakaopuun erikoiskaakaon.

Varoitus! Valkosuklaakaakao saattaa viedä kielen mennessään.


Lue lisää aiheesta ruoka.

Liittyvät artikkelit