vaikuttajamedia_presser
kasviksia
Teksti ja kuvat: Satotukku

Vinkit kesäjuhliin

Satotukku on yksi Suomen johtavista hedelmä- ja vihannestukuista, heidän tavoitteena on saada suomalaiset syömään enemmän ja rohkeammin kasviksia.

Kaunis kesäpäivä – mikä ihana syy järjestää juhlat. Juhlan tuntu saadaan kauniista kattauksesta ja luonnonkukkakimpusta. Juhlien tarjottavat syntyvät muutamasta ruoasta, jotka ovat mietitty ruokailijoita silmällä pitäen.

Hyvän ruoan perusta on tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet. Juhlaruoan on hyvä olla sellainen, jonka jokainen voi koota mieleisekseen. Kesäinen kaikille sopiva ruoka on esimerkiksi hampurilainen. Tee itse sämpylät ja laita lisukkeet tarjolle omiin kulhoihinsa, joista jokainen saa ottaa haluamansa kokoonpanon. Hyviä vaihtoehtoja pihvin tilalle ovat mm. halloumi-juusto tai portobello- ja siitakesienet. Myös tankoparsa ja savustettu kala sopivat hampurilaisen väliin. Helpot lisukkeet syntyvät kukkakaalista, jäävuori- tai sydänsalaatista. Lihan ollessa lähes kypsä, lisää kukkakaaliviipaleet ja sopivan kokoiset salaatin palat grilliin. Lorauta päälle hyvää öljyä, hyppysellinen suolaa ja pippuria – ihana lisuke on valmis.

Kesäpöydän suosikkisalaatti syntyy muutamasta raaka-aineesta. Murskaa valkosipulin kynsi kulhon pohjalle, lisää loraus oliiviöljyä, sitruunan mehua ja parin tomaatin sisus. Pyöräytä muutaman kerran ja lisää hyppysellinen suolaa. Revi rapea, tanakkalehtinen salaatti, esim. roomansalaatti kastikkeen joukkoon ja lisää mieleisiäsi muita makuja. Leipäkrutongit nostavat salaatin seuraavalle tasolle. Teet ne helposti paistamalla tuoreesta leivästä leikatut leipäviipaleet kuivalla pannulla. Lisäksi salaatin joukkoon voit laittaa oliiveja, tomaattia, basilikaa tai vaikkapa vesimelonin lohkoja. Kaiken kruunaa syötävät kukat.

Annika Hongell-Hakkarainen valmistaa kesäistä tomaattisalsaa.

Satotukussa syödään juhlapyhien alla yhdessä pitkän pöydän ääressä, nauttien ruoasta ja työkavereiden seurasta. Totta – juhlapöydän voi tehdä myös toimistolle. Tänä vuonna Satotukun juhannuspöydässä on hampurilaisia erilaisilla kasvistäytteillä ja lupaan että lihaakin on.” Annika Hongell-Hakkarainen paljastaa.

Satotukku on yksi Suomen johtavista hedelmä- ja vihannestukuista, jonka filosofiana on tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä niin asiakkaiden kuin tavarantoimittajienkin kanssa. Yksi sydäntä lähellä olevista asioista on saada suomalaiset syömään enemmän kasviksia, ja siksi teemme myös paljon koulutus- ja opastustoimintaa. Satotukun hevi-asiantuntija Annika Hongell-Hakkarainen kannustaa kaikkia kokeilemaan erilaisia kasviksia rohkeasti. Hän lupaa, että yllätyt positiivisesti.

Muista katsoa myös nämä:

Suosikkisalaatin resepti ja muut ideat: satotukku.fi
Facebook ja Instagram: Hevisti herkullista


Lisää aiheesta ruoka.

Liittyvät artikkelit