vaikuttajamedia presser
sisustus

KTM teki uraloikan ja ryhtyi sisustusartesaaniksi

Milla Suominen on esimerkki rohkeudesta ja siitä, miten erilaisia ja monipolvisia ihmisten opintopolut voivat olla.

Kauppatieteiden maisteriksi aiemmin kouluttautunut Milla Suominen on tehnyt melkein 20 vuotta töitä henkilöstöresurssien ja organisaation kehittämisen parissa isoissa firmoissa. Sisustustyö ja käsillä tekeminen ovat kuitenkin kiinnostaneet häntä lapsesta lähtien.

“Vapaa-ajallani olen tehnyt käsillä kaikenlaista, muun muassa mieheni kanssa yhden omakotitalon ja sen sisustussuunnitelman.”

Kun työuralla tuli mahdollisuus pohtia omaa tulevaisuutta ja sitä, mitä hän haluaisi työkseen todella tehdä, Milla päätti opiskella ammatin, jossa saa varmasti jotain konkreettista aikaan.

“Kun olin jo saanut opiskelupaikan Hyriasta, mietin monta yötä, olenko tehnyt viisaan päätöksen. Vaikka urahyppy oli iso, niin tajusin myös, että olen tehnyt jo ala-asteella vihkoon sisustussuunnitelmia”, Milla muistelee.

”Toivottavasti tulevaisuudessa pystyn yhdistämään ihmisten ja työyhteisöjen hyvinvoinnin kehittämisen ja niitä tukevan tilasuunnittelun.”

Tässä vaiheessa Milla oli edennyt eräässä alkuperäisen ammattinsa rekrytointiprosessissa kahden parhaan joukkoon. Hän kuitenkin päätti, että hyppy kohti uutta ammattia on oikea ratkaisu.

Aiemmassa työssään hän on auttanut ihmisiä ja organisaatioita eteenpäin muun muassa osaamisen kehittämiseen ja johtamiseen liittyviä ongelmia ratkoen. Uudessa ammatissaan sisustusartesaaniyrittäjänä hänen tehtävänsä on selvittää, mitä asiakkaat kotinsa tai työpaikkansa sisustukselta haluavat.

“Aiempi työni on myös ollut ihmisten ajatusten kaivamista esiin joskus melkeinpä virkkuukoukulla. Koen, että olen hyvä ihmistuntija ja kokenut projektipäällikkö ja niistä taidoista on paljon hyötyä myös tulevassa työssäni. Toivottavasti tulevaisuudessa pystyn yhdistämään ihmisten ja työyhteisöjen hyvinvoinnin kehittämisen ja niitä tukevan tilasuunnittelun.”

sisustus
Milla Suominen (oik.) ja hänen asiakkaansa Sanna Tanskanen, jonka kodin sisutussuunnittelu ja toteuttaminen on yksi Millan asiakastöistä.

Osana opintoja näyttävän Habitare-osaston suunnittelu

Milla suunnitteli Hyrialle Habitare-messujen 30-neliön osaston osana opintojaan. Messujen päähalliin kaavailtu osasto oli Millan tutkintoon kuuluvien kurssien näytöistä viimeinen.

Hyrian piti päästä viime vuoden marraskuussa esittelemään osastoa Habitaressa, mutta messut jouduttiin koronavirustilanteen takia perumaan kokonaan viime vuodelta. ”Peruuntuminen on ymmärrettävää, vaikkakin valitettavaa omasta puolestani, koska tekemääni suunnitelmaa tuskin sitten enää käytetään”, Milla pohtii.

Suunnittelutyö alkoi jo hyvissä ajoin lokakuussa 2019, koska messujen päähalliin on tulijoita enemmän kuin on paikkoja, eikä sinne kävellä millä tahansa osastolla. Vaatimuslista on tiukka, ja messukeskus kuratoi suunnitelmat etukäteen.

“Otin haasteen vastaan. Lähtökohta oli, että osaston pitäisi kuvastaa sisustusartesaanilinjaa. Koska sisustusartesaanit tekevät sisustussuunnittelun lisäksi myös pintatöitä, ajattelin, että osaston pitäisi esitellä heidän osaamiskirjoaan mahdollisimman monipuolisesti”, Milla kertoo työnsä alkuvaiheista.

Habitare-messujen päähallin osastot voivat olla todella isoja. Hyria päätti lähteä messuille 30 neliön suuruisella osastolla.

“Jaoin osaston mielessäni suunnitteluvaiheeseen, toteutusvaiheeseen ja valmiiseen huoneeseen eli suunnittelin osaston kuvaamaan sisustuksellista muutosmatkaa. Osaston ensimmäinen kolmannes sisältää viivapiirroksen, keskellä esitellään toteutusvaihetta, jossa muun muassa pahvihahmo maalaa seinää, ja kolmannessa osassa on valmis olohuone, josta tunnistaa lähtötilanteen viivapiirroksen layoutin”, Milla kertoo.


Lue lisää aiheesta koulutus.

Liittyvät artikkelit