vaikuttajamedia presser
suklaa

Suklaasta hyvinvointia mielelle ja keholle

Puhdas suklaa nostaa hitaasti energiatasoa, piristää ja tuottaa mielihyvän tunnetta. Mutta mitkä ovat suklaan todelliset terveysvaikutukset?

Suklaatehdas Dammenbergin omistaja Marko Iso-Kungas kertoo suklaan terveysvaikutusten olevan niin moninaiset, että sitä voidaan pitää jopa superfoodina. ”Suklaa, ja etenkin tumma suklaa, sisältää runsaasti antioksidentteja, jotka auttavat vähentämään sydän- ja verisuoniongelmien todennäköisyyttä. Suklaan sisältämä magnesium rentouttaa lihaksia, auttaa muodostamaan uutta kudosta ja korjaa DNA:ta. Koska suklaa sisältää myös kalsiumia, auttaa se ehkäisemään osteoporoosia.” Iso-Kungas suosittelee suklaata myös yskänärsytykseen, sillä kaakaon sisältämät aineet voivat helpottaa ärtynyttä kurkkua. Suklaa vaikuttaa positiivisesti myös muistiin sen sisältämien flavonoidien kautta.

Kohtuudella nautittuna suklaa ei häiritse painonhallintaa. Se taltuttaa nopeasti makeanhimon ja pitää olon kylläisenä. ”Myös maitosuklaalla on suklaan hyviä vaikutuksia”, Iso-Kungas huomauttaa.

Laadukkaan suklaan tunnistaa lyhyestä tuoteselosteesta

Iso-Kungas suosittelee kiinnittämään huomioita tuotteen kaakaopitoisuuteen. Mitä enemmän kaakaota, sen laadukkaampaa suklaa on. Nyrkkisääntönä, mitä lyhempi tuoteseloste ja valmistusaineiden määrä, sen parempi tuote. Kaakaopapujen lajikkeilla on valtava vaikutus myös hyvän suklaan syntymiseen. Criollo-kaakaopapu on lajikkeista parhain. Siitä valmistetut suklaatuotteet ovat suklaiden aatelia.

Marko Iso-Kungas itse nauttii mieluiten 79 % Criollo tummasuklaatuotteita sekä herkullisia makusuklaita.
Puhtaat ja lisäaineettomat raaka-aineet

Iso-Kungas varttui maalla ja on jo pienestä saakka ollut tekemisissä ruuanvalmistuksen kanssa. Elintarvikeinsinööriopintojen jälkeen työhistoriaa kertyi niin leipomo- kuin liha-alaltakin. Perheomisteinen Suklaatehdas Dammenberg siirtyi Iso-Kunkaalle yrityskaupan myötä 2003. Siitä lähti innostus kehittää suklaaherkkuja laadullisesti, mahdollisimman puhtaista ja lisäaineettomista raaka-aineista. Nykyisin Suklaatehdas Dammenbergin valikoimasta löytyykin jo yli 200 erilaista suklaaherkkua.

”Valmistamme suklaamme kaakaopavusta alkaen itse ja ne eivät sisällä pähkinää, kananmunaa tai gluteenia. Osa suklaistamme on myös soijattomia, laktoosittomia, maidottomia, vaniljattomia ja sokerittomia, antaen kuitenkin täyteläisen suklaaelämyksen”, Iso-Kungas kertoo.

Seuraa Instagramissa #dammenberg tai lue blogista herkullisia suklaareseptejä www.dammenberg.fi.


Suklaatehdas Dammenbergin tuotteet ovat Keskon (K-Kaupat) asiakkaiden tilattavissa koko Suomeen, sekä vaihtelevasti paikallisosuuskauppojen valikoimissa.


Lue lisää aiheesta ruoka.

Liittyvät artikkelit