vaikuttajamedia presser
laadukasta kahvia
Good Life Coffee on juttu, jota ei olisi ilman Laurin ja Samulin unelmia. - Kuvat: Good Life Coffee

Laadukasta kahvia viimeisen päälle mietittynä – kahvin ei tarvitse olla vaikeaa

Good Life Coffeen tarkoitus on tehdä kunnon kahvia ja muuttaa ihmisten käsityksiä juomasta. Kahvilan ovet avattiin ensimmäisen kerran huhtikuussa 2012 Helsingin Kolmannella Linjalla.

“Halusimme tehdä selväksi, että tekemisemme ei ole samanlaista kuin miltei jokaisessa kadun kuppilassa. Saimme kuulla kunniamme, epäilijöitä ja jopa vihaajia, mutta jääräpäinä emme luovuttaneet. Suodatinkahvimme ei kaivannut maitoa tai sokeria”, muistelee Good Life Coffeen omistaja Lauri Pipinen.
Vuosia on tullut lisää ja nykyään joustoakin on enemmän. ”Sokeri ja maito eivät ole pannassa, vegemaitoakin löytyy, eikä asiakkaiden kahvinjuontitapoja enää kyseenalaisteta. Edelleen teemme sitä mistä tykätään ja minkä takana seistään”, Pipinen lisää.

Paahtimossa tehdään asiat vimpan päälle

Suomi oli vielä ennen GLC:n paahtimon perustamista harmaa alue kahviharrastajien kansainvälisessä skenessä. Muista Pohjoismaista löytyi kansainvälisesti tunnettuja paahtimoita, kun taas suomalaiset pienpaahtimot keskittyivät kotimaan markkinoihin.

“Kahvi, jota teemme ei ole samaa kuin mitä miltei joka ikisestä kadun kuppilasta saa.”

”Ajattelimme, että pistetään pystyyn sellainen paahtimo, joka on maailmalla tunnettu ja tunnustettu. Tehdään asiat vimpan päälle. Eevil Stöötä vapaasti lainaten ’ei duunata mitään paskaa’. Asiat tehdään aina hyvin ja se liittyy kaikkeen aina mausta eettisyyteen”, paahtaja ja IT-insinööri  Samuli Ronkanen kertoo.

Paahtimo perustettiin helmikuussa 2014 ja uutuudenkiiltävä Diedrich IR-12 -paahdin löysi kotinsa Heikinlaaksosta Pohjois-Helsingistä.

”Paahtamisessa pitää olla aina visio siitä, mitä kahvilta haluaa. Minulle tärkeää on tasapainoisuus: hapokkuuden, makeuden ja jälkimaun tulee kaikkien olla tasapainossa. Lisäksi maun pitää olla puhdas ilman paahteisuutta ja kahvin tulee olla helppokäyttöinen”, Ronkanen listaa.

GLC:n ideana on, että myös amatööri löytää kahvista kotikonsteilla kahvin ominaismakuja. Laadukkaan ja viimeisen päälle mietityn kahvin ei tarvitse olla vaikeaa.

http://www.goodlifecoffee.fi/


Lue lisää aiheesta ruoka.

Liittyvät artikkelit