vaikuttajamedia presser
gluteeniton lettu
Kuvat: Semper

Hyvää gluteenitonta elämää

Gluteeniton lettutaikina on helppo valmistaa. Voit tarjoilla herkulliset gluteenittomat letut niin kuin haluat – ruokaisalla täytteellä, klassiseen tapaan hillon tai marjojen kera.

Gluteeni on vehnän, ohran ja rukiin varastoproteiini. Leivonnassa gluteeni antaa taikinalle sitkon, tehden siitä kuohkean ja koossa pysyvän. Gluteenittomassa leivonnassa gluteeni korvataan muilla leivonnan apuaineilla. Kysyimme Semperin gluteenittomien tuotteiden markkinoinnista vastaavalta Jaana Leponiemeltä enemmän:

Millä aineksilla gluteeni korvataan tuotteissanne?
Meillä on pitkä kokemus gluteenittomasta leivonnasta. Korvaamme gluteenia erilaisilla ravintokuiduilla, psylliumilla ja ksantaanilla sekä nostatusaineilla. Näiden avulla leivonnaisiin saadaan hyvä rakenne.

Kuinka paljon gluteenittomia tuotteita Semperillä on?
Semperin valikoimissa on yli 80 erilaista tuotetta (leipää, jauhoseoksia, pastaa, keksejä jne.). Valikoimaa kehitetään trendien ja kuluttajien toivomuksien perusteella.

Sopivatko tuotteet myös muille kuin keliaakikoille?
Semper gluteenittomien tuotteiden tärkeä ominaisuus on hyvä maku, minkä ansiosta ne maistuvat kaikille. Suuri osa tuotteistamme sopii keliaakikoiden lisäksi myös vilja-allergisille. Valikoimassamme on myös runsaasti tuotteita, jotka sopivat ärtyneen suolen oireyhtymää potevien ns. FODMAP-ruokavalioon.

Mitkä ovat suosituimpia tuotteitanne?
Jokaisessa tuoteryhmässä on omat suosikkinsa, mutta erityisesti näkkileivät ja hyvin toimivat jauhoseoksemme ovat todella suosittuja.

Vinkki:

  • Gluteeniton lettutaikina on helppo valmistaa ja nämä letut ovat todella herkullisia. Voit tarjoilla gluteenittomat letut niin kuin haluat – ruokaisalla täytteellä, klassiseen tapaan hillon tai marjojen kera tai ehkä haluat koota niistä kakun kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.

Gluteenittomat letut

Ainekset:

  •  2 1/2 dl Semper gluteeniton Hieno jauhoseos
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 dl maitoa tai esim. gluteenitonta kauramaitoa
  • 2 munaa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • Paistamiseen voita tai margariinia

Valmista näin:

1. Laita Semper Hieno jauhoseos kulhoon ja sekoita siihen suola.
2. Lisää maitoa vähän kerrallaan jauhoseokseen. Sekoita vispilällä, kunnes taikina on täysin paakutonta.
3. Lisää kananmunat hieman vatkattuina ja lisää lopuksi sulatettua voita tai margariinia.
4. Paista ohuita lettuja.

Nautiskele herkkuhetkestä!


Lisää aiheesta ruoka.

Liittyvät artikkelit