Kuvat: Plastic Free Picks

Kaunis kattaus ekologisilla kertakäyttöastioilla

Plastic Free Picksin palmunlehtiastiat ovat ekologinen ja näyttävä valinta piknikille tai juhlaan. Kestävät kertakäyttöastiat sopivat monenlaisten ruokien tarjoiluun.

Palmunlehdistä valmistetut kertakäyttöastiat ovat ekologinen valinta piknikille ja juhlaan. Kuinka kestäviä muovittomat kertakäyttöastiat ovat? Plastic Free Picksin perustaja Rebecca Sutton vastasi askarruttaviin kysymyksiin:

1. Miten kertakäyttöastianne on valmistettu? Kuluttaako tuotanto luontoa?

Palmunlehtiastiat puristetaan Intian metsistä peräisin olevista pudonneista arekapalmun lehdistä. Astioiden tuotanto vaatii hyvin vähän energiaa eikä kuluta luontoa. Koska arekapalmuja kasvatetaan ensisijaisesti sen betelpähkinä -hedelmän takia, eikä tälle hedelmälle ole suurta kysyntää, sademetsiä ei ole hakattu palmujen kasvatukseen. Arekapalmujen kasvatuksessa ei käytetä torjunta-aineita tai muita kemikaaleja, ja astioiden valmistuksessa noudatetaan BSCI yritysvastuujärjestelmää, joka takaa reilut palkat ja turvalliset työolot työntekijöille.

2. Kestääkö palmunlehti rasvoja ja kastikkeita? 

Palmunlehti on luonnostaan tukeva ja kosteutta vastustava materiaali, joten se kestää rasvoja ja kastikkeita, eikä astioissa ole siksi käytetty ylimääräisiä pinnoitteita. Astiat siis sopivat kaikenlaisten annoksien tarjoiluun, mm. salaattien, grilliruokien, kakkujen ja keittojen.

Vinkki: 

  • Palmunlehtiastiat ovat täysin luonnollisia, joten ne voi heittää biojätteeseen tai vaikka nuotioon/takkaan.

Tutustu laajaan tuotevalikoimaan osoitteessa: plasticfreepicks.fi

Liittyvät artikkelit