vaikuttajamedia presser
Kamomilla Sheavoiteesta tulee eniten asiakaspalautetta ja kiitosta. Kuva: Saaren Taika

Puhdasta Saaren Taikaa

Kun ympäristömme on ladattu täyteen kemikaaleja, on hyvä palata perusasioihin ja lähelle luontoa. Käsin tehdyt Saaren Taika -tuotteet toimivat ympäristöä rasittamatta.

Saaristoluonnon puhdas kauneus on ehtymätön inspiraation lähde, joka samalla velvoittaa vastuullisuuteen. ”Saaren Taika -tuotteet ovat syntyneet halusta tarjota ihmisille luontoa kunnioittavia, täysekologisia tuotteita”, kertoo yrityksen perustaja ja voimanainen Johanna Amnelin.

Saaren Taika -tuoteperheeseen kuuluu kodin puhdistusaineita sekä hoitotuotteita hiuksista varpaisiin. Valikoima on täysin ekologinen: eläinkokeettomia, 100 % biohajoavia ja vegaanisia. Ihminen on erottamaton osa luontoa: se mikä on hyväksi luonnolle, on hyväksi myös ihmisille. Luontoa ja omaa ihoa ei kannata kuormittaa turhan monilla ainesosilla.

”Herkimmätkin ihotyypit sietävät hyvin käsityönä valmistettuja tuotteitamme, sillä ne valmistetaan puhtaista ja korkealaatuisista raaka-aineista. Myös pitkään erilaisista iho-ongelmista kärsineet ovat saaneet avun. Tuotteet eivät sisällä keinotekoisia väriaineita, hajusteita tai lisäaineita”, Amnelin kertoo.

Kaikki alkoi pyykkietikasta

Korkealaatuisen kosmetiikan ja kodin puhdistustuotteiden menestystarina sai alkunsa pari vuotta sitten, kun Johanna Amnelin muutti Särkisalon saaristomaisemiin. Ensimmäinen hittituote oli pyykkietikka, joka syntyi tarpeesta suojella omaa lähiluontoa. ”En halunnut päästää biohajoamattomia kemikaaleja luontoon.”

Pyykkietikan suosion myötä Amnelin vakuuttui siitä, että samoin ajattelevia, ekologisuutta arvostavia ihmisiä on paljon. Menestyksen myötä kotitalon kellaritiloihin remontoitiin tuotantotiloiksi 120 neliön Taikatehdas.

Nykyisin Saaren Taika -tuoteperheeseen kuuluvat kodin puhdistusaineiden lisäksi henkilökohtaiseen hygieniaan ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita: shampoot, saippuat, voiteet, öljyt, seerumit, kuorinnat, naamiot, kasvovedet, puhdistusaineet ja deodorantit.

Vihreän zero waste -kosmetiikan valmistusprosessi ei tuota jätettä. Esimerkiksi tyrniuutteen valmistuksen ylijäämä eli tyrnimuru käytetään Tyrnisaippuaan. ”Tärkeintä meille on vastuullisuus. Saaren Taika on nettopositiivinen yritys eli kannamme vastuumme ympäristöstä. Käyttämiämme luonnonvaroja kompensoimme takaisin istuttamalla puita”, Amnelin kertoo.

Saippuat valmistuvat käsityönä Särkisalon saaristossa. Tarkoin valitut luonnon raaka-aineet takaavat tehokkaan hoitavuuden myös erittäin herkälle iholle. Kuva: Saaren Taika
Iholle vain parasta

Johanna Amnelin on tuotteidensa paras mannekiini. Hän kärsi pitkään niin pahasta käsi-ihottumasta, että parannuskeinoksi jäi enää keinoiho.

Johanna Amnelin vastaa yrityksessään Saaren Taika -tuotteiden kehityksestä. ”Otan mielelläni haasteita vastaan ja avustan asiakkaitani löytämään sopivat tuotteet hankalienkin iho-ongelmien hoitoon.” Kuva: Timo-Pekka Aaltonen

”Aloin tutkia luonnollisia, ikiajat käytössä olleita raaka-aineita saadakseni apua tilanteeseeni. Löytöni pohjalta aloin kehitellä ihoa rauhoittavaa ja sen kuntoa kohentavaa voidetta. Olin todella innoissani, kun voide todella toimi ja saatoin tarjota apua muillekin.”

Eniten kiitosta ja kuluttajapalautetta onkin tullut Kamomilla Sheavoiteesta, joka rauhoittaa kuivaa, kutisevaa, allergiaherkkää ja ärtynyttä ihoa. Se toimii hyvin aknen, ihottumien, psoriasiksen ja hyönteisten puremien hoidossa. Voide sisältää helokkiöljyä sekä kamomillan ja laventelin eteeristä öljyä, jotka auttavat rikkoutunutta ihoa paranemaan ja uudistumaan.

Myös suositut Saaren Taika -artesaanisaippuat syntyivät omaan tarpeeseen. Kokemus on osoittanut Amnelinille, että iho rauhoittuu ja voi hyvin, kun sitä ei kuormiteta monilla ainesosilla. Hänen vaikeat iho-ongelmansa tokenivat ihoa tasapainottavan ja antibakteerisen Teepuusaippuan avulla.

Teksti: Teija Aaltonen


Lue lisää aiheesta koti.

Liittyvät artikkelit