”Älypuhelimien ja somen myötä olemme valokuvatuin sukupolvi koskaan”, johtava hammaslääkäri Hannu Vesanen ja suuhygienisti Kukka Väisänen toteavat, ”mutta ihmiset myös panostavat omaan hyvinvointiinsa enemmän kuin ennen.” kuvat: Esteettisen Hammashoidon Klinikka

Ei vain kauneuden tähden

Esteettinen hammashoito saattaa ensikuulemalta tuoda mieleen fosforisen valkoisena loistavan posliinihymyn. Monelle kuitenkin hampaiden esteettisissä haasteissa on kyse paljon suuremmasta omaan hyvinvointiin liittyvästä asiasta. Itsetunnosta, omakuvasta ja ennen kaikkea rohkeudesta nauraa ja hymyillä vapautuneesti.

Esteettisen Hammashoidon Klinikalla näitä arkisia haasteita on ratkaistu jo 10 vuoden ajan lähes 5000 potilaan kokemuksella. Omistautuminen asialle on tehnyt heistä alansa ehdotonta kärkeä ei vain Suomessa vaan maailmanlaajuisesti. Vaikka toiminta keskittyy hampaiden ja hymyjen korjaamiseen, lopputuloksena syntyy lähes aina onnellisempi ja vapautuneemmin hymyilevä ihminen. ”Näin tapahtuessa olemme onnistuneet työssämme”, toteaa Esteettisen Hammashoidon Klinikan johtava hammaslääkäri Hannu Vesanen.

On vaikuttavaa, miten kaikin eri tavoin digitaalista teknologiaa voidaan tänä päivänä hyödyntää. Vesanen esittelee ClinCheck –ohjelmaa, joka visualisoi oikomishoitoasiakkaan hoitopolun lähtötilanteesta prosessin loppuun saakka.

Hammasrivistöt on kuvattu ja skannattu, ja nyt täydellistä jäljennöstä voidaan pyörittää ruudulla, tarkastella eri kuvakulmista ja todeta kuinka purenta viikko viikolta muuttuu.

”Tällainen ennen-ja-jälkeen –animaatio lähtee hoitojen alussa kaikille asiakkaille”, Vesanen kertoo, ”tämä ei ole mitään mutu-pohjalta tapahtuvaa visiointia, vaan lopputulos todella saavutetaan räätälöidyn hoitosuunnitelman myötä.”

Mikäli asiakkaan kanssa on päädytty edellä mainittuun Invisalign®-oikomishoitoon, hampaista skannattujen jäljennösten perusteella asiakkaalle valmistetaan mittatilaustyönä hoitosuunnitelman mukainen määrä oikomismuotteja. Jokainen lääkinnällisestä muovista valmistettu, läpinäkyvä muottipari siirtää hampaita vähitellen kohti loppuasentoa.

”Kivuliaasti kiristettävien, kiinteiden hammasrautojen aika on ohi”, huomauttaa suuhygienisti Kukka Väisänen.

Hoito, joka puree

Esteettisen Hammashoidon Klinikalla hoitopolku alkaa konsultaatiolla, jossa asiakas ilmaisee kokemansa ongelmat ja toiveet, ja hänelle kerrotaan, millä hoitomenetelmillä häntä voidaan auttaa. Vaihtoehtoja voi olla useita, asiakkaan antamat raamit ja toiveet ratkaisevat, mihin hoitomuotoon lopulta päädytään. Tärkeintä on kokonaisvaltainen hoitosuunnitelma, jolla varmistetaan onnistunut ja kestävä lopputulos.

”Hoitofilosofiamme mukaan kunnioitamme asiakkaan omaa kudosta”, Hannu Vesanen kertoo ja selventää, ”hiomme hampaita mahdollisimman vähän. Monesti ehdotamme asiakkaalle nk. esioikomista, jolla tasoitellaan hampaat kaarelle ja tämän jälkeen tehdään kuorikot tasaiselle rivistölle. Tällä menetelmällä voidaan päästä tilanteeseen, jossa hammasta ei tarvitse hioa lainkaan.”

”Kivuliaasti kiristettävien, kiinteiden hammasrautojen aika on ohi.”

Oikomisen vaikutukset ulottuvat suun ulkopuolellekin. Esimerkiksi öinen hampaiden narskutus loppuu hammaslääkäri Vesasen mukaan usein oikomishoidon myötä. Narskutuksen ohella voidaan vaikuttaa myös purentaperäisiin leuan ja pään alueen särkyihin sekä unen laatuun.

Uranuurtajana Suomessa

Hannu Vesanen on ensimmäinen ja ainut suomalainen esteettisen hammashoidon kattojärjestön AACD:n (American Academy of Cosmetic Dentistry) akkreditointitutkinnon suorittanut hammaslääkäri. Hän toimii myös Invisalignin kansainvälisenä luennoitsijana ja asiantuntijana.

”Jo aloitellessani uraa perinteisen hammaslääketieteen puolella tiesin, että haluan olla mukana luomassa jotain ihan uutta”, Vesanen kertoo, ”nyt koen voivani positiivisella tavalla vaikuttaa paitsi ihmisten terveyteen, myös itsevarmuuteen ja sitä kautta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.”

Esteettisen Hammashoidon Klinikan toiminta alkoi Kuopiossa 10 vuotta sitten. Tätä nykyä klinikalla on toimipiste myös Helsingissä Mannerheimintiellä. Leppoisan tunnelman aistii jo klinikan käytävillä. ”Meillä on hyvä tiimi, vastuuta jaetaan tasaisesti ja hoitoprosessin aikana lähes jokainen meistä tulee asiakkaalle henkilökohtaisesti tutuksi”, Kukka Väisänen iloitsee.

Liittyvät artikkelit