vaikuttajamedia_presser
pieniä pähkinöitä

Pieniä pähkinöitä, isoja iloja

Käytätkö sinä jo pähkinöitä osana päivittäistä ruokavaliotasi? Den Lille Nøttefabrikken kokosi 10 hyvää syytä herkutella pähkinöillä.


 1. HYVÄÄ ENERGIAA. Pähkinät ovat luonnon omia tehopakkauksia. Energian ja hyvälaatuisen rasvan lisäksi ne sisältävät kasapäin antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja sekä kuitua ja proteiinia.
 2. SYDÄMEN YSTÄVÄ. Pähkinöiden pehmeä rasva suojaa sydäntä. Säännöllisesti pähkinöitä syövillä ihmisillä on pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.
 3. PAINO BALANSSIIN. Pähkinät auttavat ylläpitämään veren sokeritasapainoa. Niiden hiilihydraatit imeytyvät hitaasti verenkiertoon, joten nälkä pysyy loitolla kauemmin.
 4. KOLESTEROLI KUNTOON. Muun muassa pekaanipähkinöiden, pistaasi- ja hasselpähkinöiden on todettu sisältävän kolesterolia parantavia ominaisuuksia.
 5. VERENPAINE ALAS. Okei, manteli ei ole varsinaisesti pähkinä, vaikka sellaista muistuttaakin – myös terveysvaikutuksiltaan. Se voi muun muassa laskea syöpäriskiä ja verenpainetta.
 6. ETURAUHASEN KAVERI. Parapähkinät ovat pähkinämaailman seleenikunkkuja: ne sisältävät 2500 kertaa enemmän seleeniä kuin muut pähkinät. Seleeni suojaa esimerkiksi eturauhasta.
 7. SILMIESI TÄHDEN. Cashewpähkinät sisältävät kuitujen, vitamiinien ja mineraalien lisäksi zeksantiinia, joka suojelee silmiä ikärappeumalta.
 8. VERISUONTEN HUOLTAJA. Esimerkiksi saksanpähkinät ja pekaanipähkinät sisältävät omega-3-rasvahappoja, jotka lisäävät verisuonten joustavuutta ja vähentävät veritulpan riskiä.
 9. HERMOSTON SUOJELIJA. Monet pähkinät sisältävät hermoston toiminnalle elintärkeää magnesiumia. Pähkinät voivatkin suojata hermostoa neurologisilta vaurioilta.
 10. SOPII MYÖS HERKUTTELUUN. Kaiken muun hyvän lisäksi ne myös maistuvat mahdottoman hyviltä!

  DEN LILLE NØTTEFABRIKKEN
  Den Lille Nøttefabrikken -pähkinät ovat peräisin tarkoin valituilta viljelijöiltä. Pusseihin päätyvät vain ne pähkinät, joiden maku ja laatu täyttävät korkean vaatimustasomme. Den Lille Nøtte – fabrikken -pähkinät paahdetaan pohjoismaisessa rypsiöljyssä. Paahtaessa pähkinöihin imeytyy rasvaa vain 2–3 %, joka on jopa kymmenen kertaa vähemmän kuin esimerkiksi perunalastuissa. Lopuksi pakkaamme ne yhdessä kuivattujen hedelmien kanssa maistuviksi makuyhdistelmiksi. Herkuttele hyvällä omallatunnolla!

Teksti & kuva: Alfmix


Lue lisää aiheesta ruoka.

Liittyvät artikkelit