vaikuttajamedia presser
ruoka-apua

Hyrian hävikkiruokaterminaalista jaettu ruokaa jo 14 000 kiloa

Ruoka-avun tarpeen odotetaan tulevaisuudessa kasvavan muun muassa pitkittyneen koronapandemian takia.

Teksti: Jaana Oksanen

Hyvinkään Torikadulla sijaitsevassa terminaalissa lajitellaan ja varastoidaan yhteistyökumppaneilta saatavia elintarvikkeita, jotka uhkaavat jäädä myymättä. Ruoka jaetaan alueen avustustoimintaa toteuttaville tahoille, jotka puolestaan jakavat ruoan edelleen ruoka-apua tarvitseville.

Toiminnan käytännönjärjestelyistä vastaava työvalmentaja Marko Kalliosaari laskee, että terminaalin kautta on kulkenut maaliskuun alkuun mennessä kasvis-, maito- ja lihatuotteita jo noin 14 000 kiloa. Helmikuussa valikoima laajentui myös lemmikkieläinruokaan.

Työvalmentaja Marko Kalliosaari ja sosiaalikuraattori Taru Silvennoinen Hyrian hävikkiruokaterminaalissa Hyvinkäällä. Kuva: Samuli Mikkola

Ruokaa haetaan Hyrian kylmäautolla tukuilta ja tuottajilta. Terminaalissa elintarvikkeet lajitellaan ja varastoidaan asianmukaisesti jakeluverkostoa varten. Hävikkiruokaterminaalista ei jaeta ruokaa suoraan yksittäisille henkilöille.

Kyseessä on Hyrian vetämä vuoden kestävä kokeiluhanke, jota rahoittavat Hyrian lisäksi Hyvinkään kaupunki ja Hyvinkään seurakunta. Taustalla on toiminut kaupunginjohtaja Jyrki Mattilan vetämä laaja-alainen ruoka-aputyöryhmä. •

Jos kiinnostuit yhteistyöstä, kysy lisää: Marko Kalliosaari, työvalmentaja p. 040 057 6750


Lue myös: Hyria säätiö edistää työllistymistä ja ehkäisee syrjäytymistä.

Liittyvät artikkelit