vaikuttajamedia_presser
dennis

Pizzaa! Ja paljon muuta

Tänä päivänä kenen tahansa on mahdollista kokea Dennis-elämys kotikulmillaan Hangosta Ivaloon – yksittäisestä ravintolasta on kasvanut ketju, ja tuttuja makuja saa myös kaupan hyllyltä kotiin vietäviksi.

Kuva: Matti Hietala

Dennis on Suomen vanhin, edelleen toiminnassa oleva pizzaravintolaketju. Ensimmäinen Dennis Turun Linnankadulla avattiin yleisölle vappupäivänä vuonna 1975, jolloin sinne tehtiin makumatkoja kaikkialta Suomesta.

”Ravintola- ja koko ruokailukulttuuri on 40 vuodessa tietysti mullistunut aivan täysin, mutta pääperiaatteemme on edelleen sama”, kertoo Denniksen nykyinen toimitusjohtaja ja omistaja Sebastian Björksten. ”Haluamme tarjota hyvää ruokaa ja tunnelmaa. Henkilöstömme keskittyy työaikanaan täysin tämän päämäärän saavuttamiseen.”

Myönteisestä palautteesta – jota tulee Björkstenin mukaan paljon – päätellen Dennis on onnistunut tavoitteessaan. Se ei ole kuitenkaan syy jäädä makaamaan laakereille. Hyvän ruoan ja tunnelman määritelmä nimittäin muuttuu ajassa jatkuvasti. Tuskin kukaan osasi esimerkiksi vielä viisi vuotta sitten vaatia vegaanipizzaa, mutta nyt Verdura on yksi Denniksen suosituimmista pizzoista.

”Emme halua olla, emmekä rehellisyyden nimissä pystykään olemaan, trendikkäitä”, Björksten sanoo. ”Emme esimerkiksi lähde vaihtamaan italialaisen keittiön konseptia, vaikka aasialainen ruoka voi olla nyt trendikkäämpää. Pizzaa on syöty tuhansia vuosia ja sitä tullaan todennäköisesti syömään aina. Mutta haluamme olla kiinni ajassa ja vastata asiakaskunnan tarpeisiin ja toiveisiin oman konseptimme puitteissa.”

Lazio-pizza Kuva: Ronja Honko

Ei pelkät reseptit, vaan myös palvelu

Dennis on kenties leimautunut pizzaravintolaksi, eikä toimitusjohtaja Björkstenilläkään ole mitään sitä vastaan. Ovathan esimerkiksi ”julkkispizzat”, kuten Saku Koivun mukaan nimetty pizza, tietyllä tavalla Denniksen tavaramerkki. Listalle mahtuu kuitenkin myös risottoja, pastoja ja muita italialaisen keittiön herkkuja. Lisäksi valmispizzaa, salaatinkastikkeita, bageleita ja marinadeja on mahdollista hankkia myös kotiin kaupan hyllyltä.

”Nostamme arkiruokailun tasoa paitsi itse ruuan suhteen, myös olemalla kortteliravintola, johon on helppo tulla.”

Denniksen keittiömestarit päivittävät taitojaan säännöllisesti. Viimeksi keväällä koko porukka vietti aikaa Piemontessa ruokaa valmistaen ja raaka-aineista nauttien paikallisten kokkien kanssa. Lopuksi järjestettin paikallista hyväntekeväisyyttä tukeva pop-up ravintolailta. Tuoreus ja artesaanimainen ote ovat tärkeitä. Dennis-ravintoloissa kaikki tehdään alusta alkaen itse ja esimerkiksi risottoriisi ja mozzarella-juusto ovat sitä aitoa italialaista laatua. ”Oikea, italialainen risotto ei ole mikään tosta-noin-vaan –juttu”, Björksten huomauttaa. ”Harva ketju pystyy tarjoamaan sen yhtä autenttisena ja tasalaatuisena, kuin me.”

Sebastian Björksten painottaa, että melkein reseptejä tärkeämpää on palvelun laatu. Henkilöstö, joka palvelun suhteen jakaa yrityksen yhteisen arvomaailman, vaikuttaa merkittävästi asiakaskokemukseen. ”Palveluasenteemme on reipas, rento ja mutkaton, asiakkaiden tarpeet huomioiva. Me nostamme arkiruokailun tasoa paitsi itse ruuan suhteen, myös olemalla kortteliravintola, johon on helppo tulla ja jossa asiakas tunnetaan. Ruokailu on nautintoa ja rentoutumista – siksi parhaan mahdollisen ruokailuhetken tarjoaminen on meille niin tärkeää.”

Aina jotain uutta

Reilu vuosi sitten uuden ilmeen saaneet Dennis-ravintolat henkivät ystävällistä ja avaraa viihtyisyyttä. Kun pöydällä höyryää huumaavan tuoksuinen, muuan muassa kantarelleja sisältävä sadonkorjuupizza, on selvää, ettei tämä ruokalajikaan ole entisensä. ”Pizza on tänä päivänä paljon muuta kuin se epäterveellinen, rasvainen lätty”, Björksten naurahtaa. ”Pohjan voi valita ruokavalion tai makumieltymysten mukaan. Esimerkiksi gluteeniton pizza on pitkään ollut hittituotteemme. Lisäksi täytteet vaihtelevat sesongin ja suosion mukaan.”

”Koska olemme keskisuuri perheyritys ja yrittäjyys on koko tiimiämme vahvasti eteenpäin vievä voima, pystymme ketterästi elämään ajan hengessä ja kokeilemaan rohkeasti uutta”, sanoo Björksten. ”Virheettömiä emme tietenkään ole, mutta virheen tapahtuessa se korjataan heti ja siitä opitaan. Olemme hyvin lähellä asiakasta ja näemme nopeasti miten asiakkaiden toiveet ja tottumukset muuttuvat.  Näiden asioiden ansiosta Dennis jatkaa kehittymistä ja kasvamista tänäkin päivänä.”

Erittäin maukas kana-pekonipasta! Annos valmistui käden käänteessä lounasaikaan ja palvelu oli sujuvaa. I.L. 10.7.2017 Facebook-arvio

Denniksen toimitusjohtaja ja omistaja Sebastian Björkstenin mukaan vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on paitsi luontevaa, myös oleellinen osa yrityksen businessfilosofiaa. Kuva: Matti Hietala.

Denniksen TOP 3 –pizzat syyskuussa 2017

Lazio
Parmankinkkua, vuohenjuustoa, kirsikkatomaattia, rucolaa, balsamicosiirappia ja mozzarellajuustoa

Hamburger
Jauhelihaa, paahdettua pekonia, sipulia, cheddarjuustoa, Myrttisen suolakurkkua, chilimajoneesiaja emmentaljuustoa

Susu
Kinkkua, tuoretta ananasta, katkarapuja, sinihomejuustoa, valkosipulia ja emmentaljuustoa

Liittyvät artikkelit