vaikuttajamedia_presser
perungan kylpylä
Monivärinen valaistus luo Peurungan kylpylään satumaisen tunnelman. Ella Salmelan ja Seppo Virran mukaan kuusi vuotta sitten saneerattuun kylpylään on piakkoin luvassa uudistuksia. Kuvat: Mikko Kuparinen

Peurunka tarjoaa irtioton arjesta

Kuvankauniin keskisuomalaisen Peurunkajärven rannalle sijoittuva Kylpylähotelli Peurunka tarjoaa otolliset puitteet rentoutumiseen. Arkikiire jää taka-alalle viimeistään uudistuneen kylpylän lämpimässä syleilyssä, kehoa hellivissä hemmotteluhoidoissa ja Pohjoismaiden pisimmän vesiliukumäen kurveissa.

Kylpylähotelli Peurunka on tuottanut asiakkailleen hyvää oloa jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Peurungan toimitusjohtaja Seppo Virran ja palvelupäällikkö Ella Salmelan mukaan nuoren kylpylähotellin liikunta- ja kuntoutuspalveluiden aktiivikäyttäjiin kuului muun muassa presidentti Urho Kekkonen. Vuosikymmenten saatossa kylpylähotelli ja sen ympäristö ovat muuttuneet valtavasti. Suurten rakennus- ja saneerausprojektien myötä Peurungan palvelutarjonta sekä majoituskapasiteetti ovat kasvaneet vastaamaan nykypäivän tarpeita. Peurungan majoituskapasiteetti on nykyään 700 vuodepaikkaa. Asiakkaat voivat valita hotellihuoneen, huoneiston huoneistohotellista tai rivitalosta tai hirsisen luksusmökin järven rannalta.

”Kysyimme asiakkailtamme, mitä he toivoisivat uudelta
kylpylältä ja toteutimme uudistuksen saamamme
palautteen pohjalta.”

Kylpylä siirtyi uuteen aikaan

Seppo Virta
Toimitusjohtaja Seppo Virran mielestä on etu, että Kylpylähotelli Peurunka ei kuulu mihinkään hotelliketjuun. Investointipäätökset ja kehitysideat saadaan syntymään nopeasti, kun päätösvalta on omissa käsissä.

Peurungan viime vuosien merkittävimpänä investointina Virta ja Salmela nostavat esiin kuusi vuotta sitten toteutetun kylpyläuudistuksen. Sen yhteydessä Peurunkaan rakennettiin muun muassa 132 metriä pitkä ja 15 metriä korkea vesiliukumäki, höyrysaunat, suuri infrapunasauna ja yksityiskäyttöön vuokrattava saunakabinetti. Huimat kurvit omaava liukumäki on pituutensa puolesta pohjoismaiden suurin. Kylpylän uniikki jokimainen vastavirta-allas sai kylpyläsaneerauksessa uuden elämän. Ovaalinmuotoinen ja 100 metriä pitkä allas on kuntouimareiden suuressa suosiossa. ”Kysyimme asiakkailtamme, mitä he toivoisivat uudelta kylpylältä ja toteutimme uudistuksen saamamme palautteen pohjalta. Näin jälkikäteen uudistusta voi pitää onnistuneena, sillä uudessa kylpylässä on vieraillut jo yli miljoona asiakasta. Vuositasolla kylpylässä käy 200 000 asiakasta ja majoittujia meillä on 150 000”, Virta laskee.

Vaikka kylpyläuudistuksesta ja huoneistohotellin rakentamista on kulunut vasta tovi, Virran visioissa siintelee jo uusia rakennuskohteita. Kylpylään on esimerkiksi suunnitteilla toinen vesiliukumäki sekä lisää porealtaita ja majoituspuolelle kaavaillaan toista huoneistohotellia. Herkkuhetkiä ja tähtiesiintyjiä Kylpylän ohella myös Peurungan ravintolamaailma on kokenut päivityksen. Pari vuotta sitten remontoitu ravintola Villipeura on jaettu kotiruokaa ja tasting-herkkuja tarjoaviin buffeteihin sekä A la Carte -ravintolaan. Kylpylän aulaan sijoittuva Bistro Nemo tarjoaa maittavia pizzoja sekä burgereita ja Apollo on puolestaan pub-tyyppinen ravintola.

”Tämän syksyn esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Jenni Vartiainen, Jari Sillanpää, Laura Voutilainen, Tommi Soidinmäki, Happoradio, Agents.”

Yksi Peurungan vetonauloista on runsas elävän musiikin tarjonta. Nimekkäitä kotimaisia artisteja voi kuunnella Peurungassa keskiviikosta lauantaihin. Tämän syksyn esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Jenni Vartiainen, Jari Sillanpää, Laura VoutilainenTommi Soidinmäki, Happoradio ja Agents. ”Iltaisin Villipeurasta muovautuu tanssiravintola, jossa vierailee maamme merkittävimpiä iskelmätähtiä. Suuremmat konsertit järjestämme Peurunka Areenalla, johon mahtuu tuhat ihmistä. Apollossa vietetään karaokeiltoja ja järjestetään pienimuotoisempaa iltaohjelmaa”, Virta kertoo.

Luonto kutsuu liikkumaan

Vaikka Peurunka on ottanut vuosien varrella suuria kehitysaskelia, toiminnan peruspilareita eivät vuosikymmenet ole muuttaneet. Virta ja Salmela painottavat, että halu tuottaa asiakkaille hyvää oloa ja hyödyntää upean luontoympäristön suomia mahdollisuuksia ovat edelleen toiminnan keskiössä. Kuvankaunis Peurunkajärvi ja pitkä valaistu ulkoilureitistö kiinnostavat monia kävijöitä. Siksi ulkonaliikkumista tukeviin palveluihin on satsattu. ”Meiltä voi vuokrata esimerkiksi maastopyöriä, SUP-lautoja, kirkkoveneitä ja kanootteja. Alueella oleva frisbeegolf-rata on vapaassa käytössä”, Salmela luettelee.

Huonolla säälläkään aika ei käy Peurungassa pitkäksi, sillä kylpylän ohella asiakkaiden käytössä on kolme kuntosalia, keilahalli sekä monipuolinen kattaus ryhmäliikuntatunteja tanssista kamppailulajeihin. Hemmottelua kaipaavalle Salmela suosittelee Day Spa Nautiluksen hierontoja, monipuolisia hemmotteluhoitoja ja kosmetologipalveluita. Peurungassa on myös oma parturi-kampaamo, jossa kampauksen voi käydä laitattamassa kuntoon vaikkapa pikkujouluiltaa varten.

Virta ja Salmela muistuttavat, että asiakkaiden saatavilla ovat myös Peurungan parinkymmenen lähialueella toimivan yhteistyökumppanin palvelut. Niitä voi hankkia käyttöönsä Peurungan myyntipalvelun kautta esimerkiksi majoitusvarauksen tekemisen yhteydessä. ”Lähialueella on esimerkiksi golf-kenttä, Hilarius Hiiren kylä, Suomen suurin savusauna sekä jää- ja curling-halli. palvelutarjontaa riittää siis jokaiseen makuun”, Virta sanoo.

Liittyvät artikkelit