vaikuttajamedia presser

Haastattelussa harjoittelija Tiiu Vainiomäki

Presserillä on elokuun ajan harjoittelussa Tiiu Vainiomäki. Hän kertoo haastattelussa tähänastisesta kokemuksestaan.

1. Kerro lyhyesti kuka olet ja mikä on taustasi?

Olen 20-vuotias opiskelija alun perin kotoisin Vantaalta. Olen asunut lähes koko ikäni ulkomailla, Pekingissä, Dubaissa ja Rotterdamissa. Tällä hetkellä suoritan psykologian alempaa korkeakoulututkintoa Rotterdamin yliopistossa Hollannissa. Koska olen asunut ulkomailla niin pitkään, rakastan matkustamista sekä uusiin ja erilaisiin kulttuureihin tutustumista. Siksi on erittäin jännittävää lähteä tämän harjoittelujakson jälkeen loppuvuodeksi vaihto-oppilaaksi Kanadaan tutustumaan uuteen maahan ja maanosaan.

2. Millaisten työtehtävien parissa olet viime viikot työskennellyt?

Tähän mennessä olen pääsääntöisesti työskennellyt uuden julkaistavan nettisivuston kanssa. Olen syöttänyt järjestelmään materiaaleja sekä muokannut sivujen ulkonäköä. Tämän lisäksi olen laatinut myös asiakastyytyväisyyskyselyn viimeisimmälle julkaisulle. Tyytyväisyystutkimuksen kautta otin yhteyttä julkaisussa mukana olleisiin asiakkaisiin tavoitteena saada palautetta Presserin tulevaisuuden palvelujen parantamiseksi. Nyt olen myös aloittanut etsimään sopivia yrityksprospekteja uuteen Presserin tuottamaan julkaisuun. Myös muut toimiston ad hoc -tehtävät ovat kuuluneet työnkuvaani.

3. Onko jokin asia yllättänyt?

Koska tämä on ensimmäinen oikea työpaikkani, minua jännitti se, miten pystyisin ilmaisemaan itseäni suomen kielellä tarpeeksi hyvin. Näiden viikkojen aikana olen kuitenkin yllättynyt siitä, kuinka sujuvasti työt ovat menneet, enkä enää edes huomaa jännittäväni puhumista tai kirjoittamista. Olen ylpeä itsestäni ja siitä, kuinka nopeasti olen oppinut uusia asioita.

4. Millaiset ovat tulevaisuuden haaveesi työrintamalla?

Syyskuussa alkaa tutkintoni viimeinen vuosi. Olen valinnut erikoistumisaiheekseni työ- ja organisaatiopsykologian. Koulutuksen kautta pyrin että erikoistumaan siihen, miten yrityksen saa mahdollisimman parhaiten menestymään. Menestykseen liittyy asioita kuten työntekijöiden motivaatio, hyvinvointi, terveys ja tyytyväisyys sekä se miten näitä asioita voidaan parantaa koulutusohjelmien, palautejärjestelmien ja palkkaamiskäytäntöjen avulla. Tulevaisuuden suunnitelmani ovat vielä hieman auki, mutta olen kiinnostunut tekemään työtä, missä voisin auttaa työntekijöitä ja sen kautta yrityksiä menestymään.

5. Uskotko, että voit hyödyntää Presseriltä saamaasi kokemusta tulevaisuudessa?

Olen vakuuttunut, että pystyn hyödyntämään saamaani kokemusta Presserin harjoittelusta tulevaisuudessa. Olen jo saanut tutustua oikeassa työelämässä pieneen osaan tutkintoni erikoistumisaiheessa olevaan materiaaliin. Myös muista tehtävistä on paljon hyötyä minulle tulevaisuudessa, sillä olen saanut tutustua moniin erilaisiin suomalaisiin yrityksiin. Yleisesti ottaen olen saanut tehdä ja käydä läpi perusasioita, jotka ovat tarpeellisia sekä hyödyllisiä tulevaisuudessa.

Liittyvät artikkelit