vaikuttajamedia presser
personal training

Sinustako liikunnan ammattilainen?

Puraisiko sinuakin liikuntakärpänen ja huomaat kuntoilevasi enemmän kuin ystäväsi? Terveydestä, kunnosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneena voit ehkä liikuttaa itsesi lisäksi myös muita. Trainer4You on personal training -osaamisen uranuurtajayritys. Toimialan suurin kouluttaja auttaa alkuun uudelle uralle sekä kannustaa liikunta- ja terveysalan ammattilaisia erikoistumaan jatkokoulutusten kautta.

Haastattelussa Riku Aalto, perustaja, Trainer4You

Kuka voi kouluttautua personal traineriksi?

Tärkein lahjakkuustekijä on oma innostuneisuus. Sillä, miten paljon tiedät nyt, ei ole suurtakaan merkitystä siihen verrattuna, miten innokas olet oppimaan lisää.

Hyvä personal trainer on monipuolinen, välittävä, innostava ja ammattitaitoinen. On toki plussaa, jos sinulla on liikunta- tai terveysalan pohjakoulutus, mutta vahvan pohjan voi rakentaa myös käymällä auktorisoidun personal trainer -koulutuksen. On erittäin tärkeää, että PT perustaa valmennuksensa vahvaan tutkimusnäyttöön, eikä pelkästään kokemuksiin tai uskomuksiin.

Koulutus kestää noin 9 kk ja sen voi hyvin suorittaa töiden ohella. Koulutus koostuu yhdeksästä, noin kuukauden välein järjestettävästä lähijaksosta, joiden välillä opiskelu on itsenäistä etäopiskelua.

Miksi kannattaa valita auktorisoitu koulutusohjelma?

Eri koulutusohjelmien sisällöt sekä läpäisyvaatimukset voivat vaihdella hyvinkin paljon. Valitsemalla SKY ry:n auktorisoidun koulutusorganisaation, varmistat, että koulutus täyttää kansalliset ja kansainväliset laatu- ja laajuusstandardit.

Millaisia jatkokoulutus- ja erikoistumismahdollisuuksia Trainer4You tarjoaa?

Trainer4Youn jatkokoulutusten avulla voit täydentää ja syventää osaamistasi monipuolisesti esimerkiksi psyykkisen valmennuksen, ravintovalmennuksen tai voimavalmennuksen parissa. Kaikkien jatkokoulutusten tavoitteena on auttaa liikunta- tai terveysalan ammattilaista erikoistumaan ja erottumaan edukseen.

Millaiset työmarkkinat liikunta-alan ja hyvinvoinnin ammattilaisilla on lähitulevaisuudessa?

Personal trainerin asiakkaita ovat pääosin aktiiviset liikkujat (aktiivisin 20 % väestöstä) ja kuntokeskukset ovat tärkein personal trainereiden työllistäjä. Asiakkaiksi löytävät tiensä enenevässä määrin myös terveyden takia liikunnasta kiinnostuneet liikuntanoviisit. Myös yhteistyö personal trainereiden sekä lääkärikeskusten kanssa tiivistyy päivä päivältä hyvien kokemusten kannustamana. Tulevaisuudessa ala kehittyy kohti yhä kokonaisvaltaisempaa elämäntapavalmennusta sekä terveystottumusten muutostukea. Asiakaskunta tulee koostumaan yhä voimakkaammin heistä, joita aktivoituminen eniten hyödyttää, eli liikunta- ja terveystottumuksiensa parantamista suunnittelevista ja aloittavista henkilöistä.

LUKIJAETU: Opiskele oman hyvinvointisi asiantuntijaksi. Lunasta ilmainen Tie tuloksiin -verkkokurssi koodilla T4U2018. Edun arvo 95€, voimassa 31.12.2018 saakka: trainer4you.fi/verkkokurssi-tie-tuloksiin

Liittyvät artikkelit