Jyrki_Martikainen
Jyrki Martikainen on Hilti Suomen toimitusjohtaja. Kuva: Laura Vuoma/Presser Oy

Nuoren johtajan on tuotava rohkeasti näkemystään esiin

Jyrki Martikainen on edennyt urallaan porras portaalta. Ruohonjuuritasolta Hiltin myymälästä aloittanut Martikainen vaikuttaa nyt saman yrityksen palveluksessa Lontoossa.

35-vuotias Martikainen on työskennellyt vuosikymmenen ajan rakennusalan tuotteita ja palveluita tuottavalla Hiltillä. Kesällä hän aloitti työn konsernin Ison-Britannian maayhtiössä johtaen yli sadan hengen eteläistä myyntidivisioonaa.

Nykyisen työnsä hän näkee olevan sopiva sekoitus haasteita ja vastuita. ”Tehtävässäni yhdistyvät strateginen elementti, ihmisten johtaminen ja liiketoimintavastuu. Nämä kolme osa-aluetta takaavat sen, että opittavaa ja mielenkiintoa riittää. Oman urapolkuni vuoksi ymmärrän hyvin, mitä tiimini tekee ja mitä haasteita he kohtaavat”, Martikainen taustoittaa.

Martikainen on huomannut olevansa monissa yhteyksissä nuorin päätöksentekijöistä – oli kyse sitten omasta organisaatiosta tai asiakkuuksista.

Nuoren johtajan on tuotava rohkeasti näkemystään esiin

Jyrki Martikainen on edennyt urallaan porras portaalta. Ruohonjuuritasolta Hiltin myymälästä aloittanut Martikainen vaikuttaa nyt saman yrityksen palveluksessa Lontoossa. ”Ympärillä on kokeneita tekijöitä ja asiantuntijoita, joiden oppeja pitää kunnioittaa. Toisaalta odotusarvona minua kohtaan on tuoreen ajattelun tuominen keskusteluun rohkeasti. Jos sellaiseen ei kykene tai uskalla, putoaa nopeasti pois pelistä.”

”Oman urapolkuni vuoksi ymmärrän hyvin, mitä tiimini tekee ja mitä haasteita he kohtaavat.”

Asiakkaiden tarpeet kehitystyön keskiössä

Rakennusalan tuottavuuden kasvu on jo pitkään ollut jäljessä muuta teollisuutta. Suurta tuottavuusloikkaa alalla ei tehdä pelkillä tuoteominaisuuksilla vaan palveluita, koulutusta ja ohjelmistoja sisältävillä kokonaisuuksilla, jotka hyödyttävät asiakasta entistä enemmän.

”Kun mennään tarpeeksi lähelle asiakasta, voidaan löytää tehokkaampia tapoja tehdä monia, tuttujakin asioita uudella tapaa. Me Hiltillä tunnemme asiakkaamme hyvin yli 200 000 päivittäisen kontaktin myötä, joten tuotekehityksemme tulokset syntyvät aitoon markkinatarpeeseen.”

Lopulta yritysten menestymisen mahdollistaa vahva arvopohja, joka näkyy arjen työssä jokainen päivä. Yhä perustajasuvun johtamassa yrityksessä on selvä ja pitkäjänteinen strategia, joka antaa työrauhan tuloksien saavuttamiseen. ”Parhaiten voin vaikuttaa menestykseemme asettamalla merkityksellisiä ja kirkkaita tavoitteita, jotka lähtevät yrityksen strategiasta. Pelkillä numeroilla ei ihmisiä motivoida, vaan yhteisellä päämäärällä sekä vapauttamalla ihmiset käyttämään vahvuuksiaan ja kehittymään edelleen”, Martikainen summaa.

Jyrki Martikainen, 35v

2006-2007 Myymälänhoitaja
2007-2009 Retail aluepäällikkö
2009-2010 Tekninen myyjä – Lappi
2010-2011 Tekninen myyjä – Itä-Lontoo
2011-2013 Aluejohtaja – Itä-Lontoo
2013-2014 Aurinkoenergia liiketoiminnan vetajä (Englanti, Skotlanti, Wales)
2014-2016 Markkinointijohtaja – Hilti (Suomi) Oy
2016-  Myyntijohtaja – Hilti (GB) Ltd

MOTTO: ”NO ONE IS AS SMART AS ALL OF US”

 

Liittyvät artikkelit