vaikuttajamedia_presser
siisti ja hyvin öljytty
Teksti ja kuva: Värisilmä

Siisti ja hyvin öljytty terassi on kotisi käyntikortti

Varsinkin avoterassi joutuu pitkän talven aikana lujille ja terassin pesu ja öljyäminen onkin usein jokavuotinen urakka. Terassin pesu ja öljyäminen sujuu helposti, kun hallussa on muutama perusasia.

Paras sää terassin käsittelyyn on sateeton pilvipouta. Kaunis pinta syntyy nopeasti eikä vaivakaan ole suuri, jos huoltoväli ei ole päässyt liian pitkäksi.

Terassin pesu kannattaa

Avotaivaan alla olevat terassit keräävät pintaansa helposti likaa ja kasvustoa. Terassipesuaineella saat puuterassin ja puisten pihakalusteisten pinnat puhtaaksi ennen öljyämistä. Jos vaihdat terassin sävyä, tee vahvempi liuos ja pese vaikka toistamiseen. Huonokuntoiset puuosat, joille pesu ei riitä, on syytä vaihtaa. Samalla on hyvä tarkistaa, onko ruuveja tai nauloja noussut pintaan ja vasaroida tai ruuvata ne takaisin.

Suojaa ympäristö

Kun terassi on puhdas, suojaa ympäristö, kuten istutukset ja talon seinä öljyroiskeilta käyttämällä muovipeitettä tai pahvia.

Terassin öljyäminen

Anna terassin kuivua kunnolla pesun jälkeen. Tähän voi mennä useampi tunti. Valitse hyvin levittyvä öljy. Useat öljyt käyvät sekä terassien, puukalusteiden että laitureiden öljyämiseen – niin kestopuulle, kovapuulle, lämpökäsitellylle kuin käsittelemättömälle puullekin. Valitse valmissävy tai sävytä kirkas öljy Värisilmä-myymälässä haluamasi sävyiseksi.

Ohjeita käsittelyyn

  1. Tarkista, että terassi on kuiva ja puhdas, ennen kuin aloitat öljykäsittelyn.
  2. Varaa öljyä riittävästi – etenkin jos sävytät öljyn mieleiseksi. Näin vältyt sävyeroilta.
  3. Hanki levitykseen sopivat eri kokoiset pensselit. Pienemmillä pääset myös lautojen väliin ja muihin rakoihin.
  4. Sekoita öljy astiassa ennen käsittelyn aloittamista.
  5. Levitä öljy pensselillä tai sienellä puusyiden mukaisesti päästä päähän. Käsittele yhtä tai kahta lautaa kerrallaan.
  6. Älä jätä lammikoita, vaan sivele öljy tiukasti puuhun. Muista öljytä myös poikkisahatut laudan päät.

Värisilmä-myymälöissä saat halutessasi juuri sinun terassillesi sopivat vinkit. Tiesithän, että maaliasiantuntijan palvelut ovat Värisilmässä aina maksuttomia! Lue lisää: varisilma.fi/maaliasiantuntija 

Liittyvät artikkelit