vaikuttajamedia presser
anniina isojoki
PaaPii Designin päätuotteita ovat luomupuuvillaiset vaatetuskankaat ja vaatteet vauvoille, lapsille ja naisille. Kankaita viedään yli 20 maahan – pian ehkä vaatteitakin. Kuvat: Anne Yrjänä/Presser Oy

Värikästä printtiä ja luomua lähituotantoa

Vielä muutama vuosi sitten Anniina Isojoki painoi käsin kankaita Keski-Pohjanmaalla, Alavetelissä keittiönpöydällä. Nyt vuoden 2016 nuori yrittäjä esittelee PaaPii Designin uutta ompelimoa palauttaen uskon suomalaiseen vaateteollisuuteen.

Teksti: Johanna Rantanen

Anniina Isojoen yrittäjyys lähti liikkeelle lähes hiipien. Pienten lasten äiti aloitti joulun 2009 alla blogin, jonka seuraajat ihastelivat Anniinan käsitöitä ja pehmoeläimiä. Yrityksen nimikin tuli suoraan blogista; ensimmäinen pehmo oli pieni vauvahahmoinen avaimenperä, nukkuva pallero nimeltään PaaPii.

Omat mallistot ja ompelimo

Keväällä 2011 suosittu englantilaisbloggari esitteli Anniinan suunnittelijana ja samana kesänä Kokkolan asuntomessuille rakentanut perhe halusi esitellä paikallista osaamista. Lastenhuoneen sisusti PaaPii. ”Verkkosivuille tuli kävijöitä 80 maasta ja pehmolelujani haluttiin Australiaan. Silloin tajusin ensimmäisen kerran, että tästä voi tulla jotain isompaakin”, muistelee Anniina. Veli koodasi nettikaupan ja ensimmäiseksi alihankkijaksi ryhtyi ammattiompelija-anoppi, joka vaihtoi nahkahanskat pehmoihin.

”Koko tuotantoketjun jokainen vaihe on eettisesti kestävä, läpinäkyvä ja jäljitettävissä”

”2012 suunnittelin ensimmäiset jatkuvaksi kankaaksi soveltuvat kuosipinnat, jotka menivät vielä muille tuotantoon ja myyntiin. Rohkeus kasvoi ja aloitin oman tuotannon”. Ensimmäinen vaatemallisto ilmestyi 2015 ja ompelimo aloitti toimintansa tänä kesänä. Työntekijöitä on jo yhdeksän. Osaavaa työvoimaa on ollut hyvin tarjolla, taitavat tekstiilimuotoilijat ja vaatetusinsinöörit haluavat ryhtyä paapiilaisiksi.

Oma Design – tunnistettava tyyli

­”Oma design, muotoilijan tunnistettava tyyli on kaiken lähtökohta. Siksi kai meitä Australiaankin halutaan”, Anniina summaa. PaaPii pitää kiinni luomusta ja lähituotannosta. Kankailla on kansainvälisesti arvostettu GOTS-sertifiointi. ”Koko tuotantoketjun jokainen vaihe on eettisesti kestävä, läpinäkyvä ja jäljitettävissä”, Anniina Isokangas alleviivaa.


Lisää aiheesta vapaa-aika.

Liittyvät artikkelit