vaikuttajamedia_presser
Sirkku Kaunisto Presser

Työntekijäkokemus: Myynnin harjoittelija

Sirkku Kaunisto on toiminut Presserillä myynnin harjoittelijana syksyllä 2019. Harjoittelun ohella hän viimeisteli tradenomin tutkintoaan Haaga-Helian myynnin koulutusohjelmassa. Kysyimme Sirkulta työntekijäkokemuksesta.

1. Millaisia töitä olet harjoittelusi aikana tehnyt?

Harjoitteluni aikana olen päässyt käymään läpi koko myyntiprosessin: prospektoimaan sekä olemaan yhteydessä suoraan asiakkaisiin puhelimitse ja sähköpostitse. Opin millainen on hyvä tarjous ja miten yhteydenpito hoidetaan  kaupan jälkeen. Opin myös käyttämään CRM-järjestelmää ja WordPressiä. Osallistuin lisäksi materiaalien arviointiin ja sain antaa niistä mielipiteeni. Kerran otin myös valokuvia.

2. Miten olet viihtynyt työssäsi?

Olen viihtynyt hyvin. Parasta tässä harjoittelussa oli joustavuus. Saimme koulun otettua huomioon työajoissa ja päivät ovat olleet lyhyitä. Minusta on mielenkiintoista löytää ja perehtyä erilaisiin yrityksiin, asiakkaat olivat mukavia. Myös se tunne mikä tulee, kun saat kaupat clousattua on huippu!

Haastavinta on ollut soittaminen. En alussa ajatellut, että se olisi vaikeaa minulle, joten se yllätti minut. Haastavaa oli myös hyvän fiiliksen pitäminen, vaikka kauppoja ei olisi hetkeen tullut. On vain uskottava, että kyllä se vielä tulee lopulta.

3. Onko jokin asia työelämään liittyen yllättänyt sinut?

Ehkä eniten on yllättänyt se, miten rentoa harjoittelussa on ollut. Aikaisemmassa työpaikassani olen tottunut, että lyhyessä ajassa pitää saada paljon aikaan. Myyjän työ yleensä onkin joustavaa ja vapaata kunhan tulosta syntyy.

4. Mikä on ollut harjoittelun tärkein oppi?

Ehkä tärkein on se mitä olen oppinut itsestäni ja mitä haluaisin tehdä valmistumisen jälkeen. Pipedriven (CRM) ja WordPressin käyttö on varmasti hyödyllistä jatkoa ajatellen. Olen myös oppinut myynnistä paljon käytännössä, sillä aikaisemmin tieto oli enemmän koulusta saatua.

5. Mistä asiasta olet erityisen ylpeä?

Siitä kuinka nopeasti ensimmäinen kauppani kuitenkin tuli. Ajattelin sen nimittäin vievän enemmän aikaa. Se on niin kiinni siitä, millainen prospekti on ja millainen tilanne yrityksellä itsellään on. Jotkut ovat heti, että juu ja toisia joutuu vähän taivuttelemaan ja etsimään heille parhaimman ratkaisun niin taloudellisesti, mutta myös artikkelin sisällön ja tilan avulla.

6. Millaisia jatkosuunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuudessa haluaisin löytää työn, joka olisi minulle mieluinen. Haluaisin myös jatkaa opiskeluitani kaupallisella alalla.


Haluatko sinäkin harjoittelijaksi Presserille oppimaan uutta ja rakentamaan uraasi myynnin ja markkinoinnin parissa? Olemme jatkuvasti kiinnostuneita innokkaista tulevaisuuden talenteista. Katso tiedot avoimesta harjoittelupaikasta ja hae rekry@presser.fi

Katso tunnelmia Presserin arjesta Instagramista.

Liittyvät artikkelit