Kuva: Prysmian Finland Oy

Kasvu-ura kansainvälisessä konsernissa

Kuuluminen maailman suurimpaan kaapelikonserniin on tuonut Prysmian Finlandissa työskenteleville uudenlaisia kansainvälisiä uramahdollisuuksia.

Teksti: Prysmian Finland Oy

Prysmian-konserni kouluttaa aktiivisesti osaajiaan ja tarjoaa tilaisuuksia edetä sekä kotimaassa että konsernin sisällä muihin organisaatioihin. Se myös etsii aktiivisesti nuorta väkeä osallistumaan konsernin tulevaisuuden kehittämiseen. Lahjakkaiden henkilöiden löytäminen ei ole yksinkertaista. Toteutusta helpottaa, kun työtä tehdään järjestelmällisesti. Yrityksellä on jo viisi vuotta ollut vastavalmistuneille tarkoitettu Young Graduates -ohjelma ja tuotannon ammattilaisille kohdistettu Make It -ohjelma, joka aloitettiin viime vuonna. Niiden myötä palkataan vuosittain kymmeniä henkilöitä kasvamaan tulevaisuuden asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Konserni kouluttaa oman akatemiansa avulla ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa henkilöstöään useilla eri toiminnan alueilla. Johtamisen ja tuotannon lisäksi koulutusta järjestetään logistiikassa, laadussa, hankinnassa, tuotekehityksessä, tuotteissa ja myynnissä.

Oulusta kasvu-uralle

Eräs kasvu-uralle päässeistä on oululainen diplomi-insinööri, joka toimii tällä hetkellä tuotantopäällikkönä yrityksen Oulun kaapelitehtaalla.

Oskari teki diplomityönsä Oulun tehtaalla, toimi sen jälkeen kehitysinsinöörinä ja on nyt tuotantopäällikkönä vastaten koko tehtaan tuotannosta. ”Kansainvälisessä konsernissa eri kansalaisuuksien kanssa työskenteleminen on kiinnostavaa ja antoisaa. Erilaiset näkemykset ja kulttuurit avartavat omaa ajattelua, mikä on hyvin palkitsevaa.”

”Erilaiset näkemykset ja kulttuurit avartavat omaa ajattelua, mikä on hyvin palkitsevaa”

Työnsä ohessa Oskari on osallistunut Prysmianin järjestämiin, useamman viikon mittaisiin sisäisiin koulutuksiin aiheina mm. Lean Six Sigma ja kansainvälinen johtaminen.

Yrityksen sisäisten koulutusten taso on todella korkea ja ne on toteutettu yhdessä Milanon huippuyliopisto SDA Bocconin kanssa.

”Sisäisten koulutusten parasta antia
on ilman muuta verkostoituminen firman sisällä. Yrityksen 90 tehtaalla tuotannon haasteet ovat hyvin samantyylisiä ja on loistavaa, kun tukea voi kysyä ympäri maailman”, Oskari toteaa.

Kilpailu on kovaa

”Yritysten kilpailu lahjakkaista ja kyvykkäistä henkilöistä on kovaa. Prysmianin Young Graduates -ohjelma erottuu edukseen tarjotessaan kahden vuoden ulkomaankomennuksen, jonka aikana saa arvokasta kokemusta, sekä verkostoituu tulevaisuutta varten”, toteaa yrityksen henkilöstöpäällikkö Aija Virtanen.

”Juuri käynnistyneellä Young Graduates -haulla palkataan jälleen nuoria – olisihienoa saada konserniin lisää suomalaisia lahjakkuuksia etenemään kansainvälisiin huipputehtäviin.”

Liittyvät artikkelit