vaikuttajamedia presser

Kohti luonnollista kukoistusta

Vieläkö epäilet, ettei kotipuutarhasi pääse täyteen loistoonsa ilman niin kutsuttuja myrkkyjä? Luonnonmukaisen puutarhanhoidon puolestapuhuja ja tuotteiden maahantuonnin pioneeri vakuuttaa, ettei turvallisuuden ja tehokkuuden tarvitse poissulkea toisiaan.

”Yhtään valitusta en ole laajan valikoimamme tuotteista kuullut”, kertoo Esa Jussila, saksalaisen Neudorffin luonnonmukaisia puutarhanhoitotuotteita maahantuovan Esbau Oy:n toimitusjohtaja. ”Usein käy niin, että asiakas kokeilee yhtä tuotetta ja havaittuaan sen oikeasti tehokkaaksi, palaa ostamaan jotain muutakin.”

Ympäristöystävälliseen Neudorff-tuotevalikoimaan kuuluu sekä ruukkukasveille että parveke- ja puutarhanhoitoon sopivia tuotteita.

Siinä missä ennen tärkeintä oli esimerkiksi pitää tuholaiset pois keinolla millä hyvänsä, nykyään ymmärretään torjunta-aineiden laajemmat vaikutukset ympäristöön. Jos etanoiden karkotukseen tarkoitettu aine tappaa myös mehiläiset, ei pölytystä tapahdu. Puhumattakaan vaikka päiväkotilasten ja kotieläinten turvallisuudesta muurahaistorjunnan yhteydessä. Yhä useampi kuluttaja haluaa ja vaatii myrkyttömiä tuotteita.

”Yhä useampi kuluttaja haluaa ja vaatii myrkyttömiä tuotteita.”

kohti luonnollista kukoistusta
”Kasvien lannoittaminen on alkukesällä kotipuutarhurin tärkein tehtävä”, muistuttaa Esa Jussila, ”keskikesällä keskitytään tuholaisten torjuntaan.”

Neudorffin ideologia perustuu kokonaisvaltaiseen ympäristöajatteluun ja luonnon kiertokulkuun. Kaikkien tuotteiden raaka-aineet saadaan luonnosta ja ne myös palautuvat luontoon, torjunta-aine saattaa myös maaperään imeytyessään muuttua lannoitteeksi. Edellä mainitun etanakarkotuksen tehotuote Ferramolin raaka-aineena on rautafosfaatti, kun taas parvekeviljelyynkin soveltuvan Azet Bio -tomaattilannoitteen korkea kalium-pitoisuus edistää hedelmien kypsymistä ja mehevöittää makua. Neudorffin tuotanto on sikälikin kestävällä pohjalla, että muun muassa Saksassa sijaitsevien tuotantolaitosten ja kasvihuoneiden sähkö tuotetaan omalla vesi- ja aurinkovoimalla.

”Kun aloimme vuonna 1984 ajaa luonnonmukaisuuden asiaa ja tuoda tuotteita maahan, jouduttiin Suomen lakipykäliäkin rukkaamaan meidän takiamme”, naurahtaa Jussila, ”paljon on muuttunut niistä ajoista, ja meidän sekä tulevien sukupolvien kannalta hyvä niin.”

Teksti: Mia Keurulainen • Kuvat: Heidi Töyrylä


Lue lisää vapaa-ajan artikkeleita täältä.

Liittyvät artikkelit