vaikuttajamedia presser
kultasepäksi
MOSH Jewelryn korujen juttuna on voimallisuus. Ideana on suunnitella koruja niille, jotka joutuvat työnsä puolesta pukeutumaan siististi ja ehkä vähän tylsästi, mutta joilla on räväkkä persoona. Kuva: Marissa Tammisalo

Matemaatikosta kultasepäksi

Helsinkiläisen korusuunnittelija Sanna-Maria Ojasen mallisto on valittu mukaan Suomi 100-hankkeeseen. Bisnesnaisille – ja myös miehille – suunnattujen hopeakorujen inspiraation lähteenä on musiikki.

Teksti: Vera Miettinen

Seitsemän vuotta sitten Sanna-Maria Ojanen työskenteli Ilmatieteen laitoksella tutkijana. Työ oli jo pitkään tuntunut raskaalta, ja Sanna-Maria ajatteli, ettei pystynyt toteuttamaan omia unelmiaan.

Hän haki kultasepän koulutukseen, ja aloitti oman korumalliston suunnittelun heti valmistumisen jälkeen vuonna 2014. Sanna-Maria halusi korujensa käyttäjille mahdollisuuden näyttää omaa räväkkyyttään – hillitysti mutta voimaannuttavasti.

”Olen itse kuunnellut heviä pienestä pitäen, ja toivon, että musiikista saatu voima näkyy koruissani.”

Kotimaisuutta suosien

MOSH Jewelryn Kahdestaan-korvakorut on virallinen Suomi 100-tuote. Tällaiseen statukseen pääsee, jos yrityksellä on vaikutusta suomalaisessa yhteiskunnassa, sekä aktiivisuutta ja vastuullisuutta suomalaisena yrittäjänä.

Ojanen suhtautuu arvoihin suurella sydämellä. ”MOSH Jewelryn tuotteet valmistetaan käsityönä ja perinteisin kultasepän menetelmin. Valmistukseen käytetään mahdollisimman kierrätettyä metallia, ja kaikissa muissakin oheismateriaaleissa suositaan kotimaisuutta.”

Myynnissä lentokentällä

Nuoreksi yritykseksi MOSH Jewelry on saavuttanut paljon. Suomi 100-tuotetittelin lisäksi Ojanen esitteli yritystään Ruotsin Formex-messuilla viimeksi elokuussa, ja syyskuun puolessa välissä koruja sai ihailla Habitaressa. Tuotteita on myynnissä Helsinki-Vantaan lentokentällä, sekä Helsingissä, Oulussa että Tampereella.

Sanna-Maria Ojanen on MOSH Jewelryn perustaja, kuva: Marissa Tammisalo

Koruihin voi tutustua yrityksen nettisivuilla osoitteessa moshjewelry.fi


Lue lisää aiheesta vapaa-aika.

Liittyvät artikkelit