vaikuttajamedia presser
maitohappobakteeri, punajuuri, rekilä, boris

Puhdas maitohappobakteeri hoitaa suolistoa tehokkaasti

Boris-maitohappobakteerijuoma syntyy suomalaisista raaka-aineista perinteisellä metodilla.

Hapatetut tuotteet lisäävät elinvoimaa ja pidentävät ikää. Tämä mullistava ajatus pilkahti ravintokouluttaja Airi Rekilän päähän jo 1970-luvulla. Rekilä opiskeli luonnonmukaista ravitsemushoitoa Kaukasuksen alueella, jossa ruokavalion osana käytettiin paljon perinteisiä hapatettuja ruokia, kuten hapankaalia ja hapanmaitotuotteita. ”Ihmiset elävät siellä vanhoiksi ja heillä on vähemmän kansansairauksia. Kun itse aloin syödä hapatettuja tuotteita, nuoresta asti vaivanneet vatsaongelmani katosivat”, Rekilä muistelee.

Suomeen palattuaan Rekilä päätti kehittää itse tuotteen, joka sisältäisi eläviä maitohappobakteereita mahdollisimman puhtaassa ja tehokkaassa muodossa. Syntyi ensimmäinen suomalainen maitohappobakteerijuoma Boris, jota valmistetaan edelleen pitkälti perinteisellä, täydellisen harmoniseksi todetulla reseptillä: hapattamalla punajuurta, porkkanaa, kaalia, puolukkaa ja ruista. ”Juoman raaka-aineet sopivat parhaiten suomalaiselle geeniperimälle. Nestemäinen tuote, jonka pH on alhainen, hoitaa suoliston bakteerikantaa tehokkaasti, sillä neste kulkeutuu koko pitkän suolistokanavan läpi. Hyvät bakteerit kiinnittyvät suolen pinnalle ja korvaavat huonoja”, Rekilä kuvailee punaisen juoman vaikutuksia.

Nykyään tiedetään, että maitohappobakteerit näyttelevät hyvin tärkeää roolia kehon immuunipuolustuksessa ja kroonisten sairauksien ehkäisyssä. ”Boris-juoma auttaa hoitamaan suoliston maitohappoympäristöä, jolloin ruuansulatus toimii, ravintoaineet imeytyvät paremmin ja koko kehon hyvinvointi paranee.”

”Maitohappobakteerit toimivat elimistössä parhaiten, kun ne saa kasvisten muodossa ja kuiduissa. Boris-juomaa kannattaa nauttia aamuisin heti heräämisen jälkeen 2–3 desilitraa tyhjään vatsaan.” – Airi Rekilä

Koko perheen hyvinvointiin

Muihin maitohappobakteerituotteisiin verrattuna Boris-juoman etu on kotimaisuus ja laatu: se valmistetaan puhtaassa suomalaisessa maaperässä kasvaneista juureksista, kasviksista ja marjoista. Kaikki ainekset, myös marjat, ovat luomulaatuisia. Juoman pohjana ei käytetä kemikaalein puhdistettua vesijohtovettä vaan kaivovettä suoraan luonnosta. Myös juoman valmistuksessa tarvittava suola on puhtainta mahdollista vuorisuolaa.

Lisäaineeton ja sokeroimaton Boris-maitohappobakteerijuoma sopii koko perheelle vauvasta vaariin. Se vakauttaa suoliston toimintaa vatsavaivaisilla, ja hoitaa myös iho-ongelmia. Juomaa kannattaa suosia erityisesti antibioottikuurin aikana. Boris-juomaa myydään hyvin varustetuissa päivittäistavarakaupoissa ja terveysmyymälöissä.

Teksti ja kuvat: Elina Jäntti


Lisää aiheesta hyvinvointi.

Liittyvät artikkelit