vaikuttajamedia presser

Hyvinvointi lähtee hengittämisestä

Hyvän hengittämisen ja yleisen hyvinvointimme välillä on yhteys, jonka tunnistamme vasta kun hengitys syystä tai toisesta vaikeutuu. Hengitysharjoittelun avulla voidaan ylläpitää hengityshyvinvointia ja harjoittaa elimistöä kohtaamaan tilanteita, jotka voivat johtaa tehottomaan ja riittämättömään ilmansaantiin.

Asento on kumara ja rintakehä kasassa. Ulkona on pakkasta ja ilma siksi hyvin kuiva. Auton ilmastointi on päällä useita tunteja ajon aikana. Hengitysilma ärsyttää kurkkua. Hengitystiet tuntuvat limaisilta ja tukkoisilta. Henki ei kulje ja liikkuminen on vaikeaa. Kuulostaako tutulta? Valitettavasti yhä useimmille meistä tämä on arkipäivää.

Hengityselimemme joutuu kohtaamaan elämämme aikana runsaasti erilaisia haasteita, joista useimmat ovat itsemme aiheuttamia. Miksi ryhti on kumara? Koska työergonomia on huono tai ikääntyessämme rintakehämme jäykistyy harjoituksen puutteesta. Miksi käytämme ilmastointia jatkuvasti, vaikka tiedämme, että kuiva ja kylmä ilma saa hengitysteiden limakalvot halkeamaan? Entäpä ilmanlaatu? Liikenteen tuottamien pienpartikkeleiden ja typen oksidien säännöllisen hengittämisen tiedetään aiheuttavan hengityselimistöllemme melkoista stressiä, jopa astmaa.

Mitä sitten voisimme tehdä, jotta hengityselimemme selviäisi vähemmillä oireilla ja vaurioilla? Luonnollisesti voimme pyrkiä välttämään tilanteita, jotka altistavat hengityselimistöämme ulkoiselle stressille. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Lisäksi hyvin herkät, kuten astmasta tai allergisista oireista kärsivät, saavat oireita terveitä herkemmin.

WellO2 laitteella voidaan harjoittaa sekä sisään- että uloshengityslihaksia. Samanaikaisesti laite tuottaa lämmintä höyryä, joka kulkeutuu sisäänhengityksen mukana hengitysteihin. Säädettävien ominaisuuksiensa ansiosta laite soveltuu hyvin sekä urheilijoille että tavallisille ihmisille.

10 minuuttia hengitysharjoittelua

Hapella Oy:n ratkaisu huonoon hengittämiseen on Well02. Markkinoiden nykyaikaisin hengityshyvinvoinnin ylläpitäjä vaatii vain 10 minuuttia päivittäistä hengitysharjoittelua paremman hengittämisen takaamiseksi. Hengitysharjoittelulaitteella pyritään vahvistamaan ulos- ja sisäänhengitysvoimaa ja kestävyyttä. Lisäksi harjoittelu auttaa lisäämään rintakehän joustavuutta ja opettaa tehokasta syvähengitystekniikkaa.

Tutkimusten mukaan vastusteisen hengitysharjoittelun on todettu vähentävän stressiä, laskevan verenpainetta, lisäävän ilmanvirtausta keuhkoissa, parantavan unen laatua, sekä lievittävän tukkoisuutta. Siis asioita, joita kaikki vaikuttavat yleiseen hyvinvointiimme.

Innovaation keksijä Aulis Kärkkäinen

WellO2 hengitysharjoituslaiteen vastusteisen hengitysharjoittelun ohella laite tuottaa lämmintä ja kosteaa ilmaa ilmateihin. Sen tiedetään edistävän mm. limanpoistumista ilmateistä sekä vähentävän tukkoisuutta. ”Suomessa laitteen käyttäjiä on jo noin 10 000, nimekkäistä urheilijoista tavallisiin hengitysongelmista kärsiviin ihmisiin”, kertoo Hapella Oy:n tieteellinen asiantuntija FT Ilpo Kuronen.

Työterveyslääkäri LT Taina Taskisen mukaan hengitysongelmat muodostavat työhyvinvoinnin kannalta merkittävän haasteen. ”Meille kaikille olisi suositeltavaa kiinnittää parempaa huomiota siihen, miten hengitämme ja kuinka parempi hengittäminen edistää terveyttämme. Liikunta yhdessä hengitysharjoittelun kanssa edistää hengitysteiden hyvinvointia sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia”, toteaa Taskinen.

Teksti: Hapella Oy


Lue lisää aiheesta hyvinvointi.

Liittyvät artikkelit