vaikuttajamedia presser
elävää sisustusta
Assi Kiiveri työskentelee Studio Decorin asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa. Studio Decor on 25 vuotta vanha yritys, jota Kiiverin perhe on pyörittänyt vuodesta 2003. Kuvat: Anne Korkala/Presser Oy & Studio Decor

Elävää sisustusta tapeteilla

Tapettien runsaat värit, monimuotoiset kuosit ja upeat pintajäljitelmät ovat helpoin ja edullisin tie yksilölliseen sisustukseen.

Teksti: Anne Korkala

”Tapetti piristää ja tekee tilasta luonteikkaan. Laadukkaat kuitutapetit ovat entistä helpompia ja nopeampia asentaa. Mikä muu sisustusmateriaali voisi tuoda samalla panoksella kotiin niin ison muutoksen”, tuumaa Assi Kiiveri Studio Decorista Ylöjärveltä. Tapettien- ja kankaiden maahantuonti- ja tukkuliikkeen valikoima koostuu eurooppalaisista ja amerikkalaisista laatumerkeistä.

Kuvassa Eijffinger-pinta

Kodikasta kotia rakentamassa

Tapetit saavat heijastella rohkeasti asukkaiden fiiliksiä. ”Emme ihmisenäkään pysy vuodesta toiseen samana, maku ja mieli muuttuvat. Elävä sisustus elää asukkaan mukana”, Assi painottaa.

Raskaat sametit, herkullisen verevät värit ja ’kotini on minun linnani’ -ajattelu on nyt yksi vahvoista trendeistä. Kodikasta kotia rakentaessa monimuotoiset, eri tyylejä edustavat huonekalut ja tekstiilit sulautuvat harmonisesti tummempaan ja syvempään taustaan. Taulut ja muut sisusteet sopivat myös kuviotapetille – usein jopa paremmin kuin suomalaisten suosimalle valkoiselle seinälle.

Kuosi, joka sytyttää tunteen roihun, on yleensä se paras. ”Pieni revittely tapetin valinnassa vie parempaan lopputulokseen. Asunnon myynti tai kyllästyminen ovat huonoja valintakriteerejä. Rohkea asiakas on se tyytyväisin – tapettiahan tämä vain on”, Assi muistuttaa.

Kuva Midbec Hantverk- pinta

Rehevät kukkakuosit vievät mennessään

Kuuminta uutta ovat rehevät, jättimäiset kukkakuosit. Esimerkiksi Eijffingerin Masterpeace-malliston värikylläiset kukat perustuvat Vincent Van Goghin maalauksiin. Trendikkäitä ovat trooppiset, herkulliset vihreät lehtikuosit kuten peikonlehti. Raikkaan vihreisiin lehtikuoseihin yhdistetään nyt taitavasti 50-luvun retrokuoseja.

Rajaa vaihtoehtoja tapettityökalulla

Valitsemalla upean pintajäljitelmätapetin saa taatusti halutun lopputuloksen. Tapeteilla voi leikitellä kokoamalla itse vaikkapa kerroksellisen kollaasin tai vaihtoehtoisesti valita sen valmiista kuviomaailmasta. Miltä kuulostaa betoniseinä, johon heijastuu himmeästi marokkolaislaattojen kuviomaailma? Tapetti ja pintastruktuuri on kaunis myös yksivärisenä, ja samalla peittyvät pinnan pienet virheet.

Tapettitaivas.fi on sekä laadukas ja luotettava verkkokauppa että suunnittelutyökalu Studio Decorin laajalle jälleenmyyjäverkostolle. Valintatyökalulla rajataan valikoimaa, kokeillaan kuoseja huoneessa ja löydetään se oikea. Kuosin lisäksi tapetin tekstuuri on tärkeä. Etenkin efektipinnat on syytä nähdä ja tuntea ennen ostopäätöstä.

Tutustu laajoihin tapetti- ja kuvatapettivalikoimiin tapettitaivas.fi sivuilla tai palvelevan jälleenmyyjän luona.Oikein kiinnitetyt kuitutapetit irtoavat maalatuista pinnoista kokonaisina vuotina. Tapettiliisteri levitetään joko suoraan seinään tai se voi olla valmiina tapetissa, kuten amerikkalaisen Yorkin Surestrip-materiaalissa. Nuwall-teippitapetin voi pakata muuttokuormaan ja kiinnittää uudelleen. Tuote on mainio kaikenlaiseen tuunaamiseen ja tehostekäyttöön, myös vuokra-asunnoissa”, Assi Kiiveri vinkkaa.

Pinnalla olevat trendit

  1. Herkulliset verevät värit
  2. Taidetapetit
  3. Vanhanajan fiilis modernisti toteutettuna
  4. 1950-luvun kuosit
  5. Harlekiinikuviot, ruutu ja marokkolainen laatta
  6. Pintajäljitelmät kuten tiili, betoni, lauta, marmori

Tutustu laajoihin tapetti- ja kuvatapettivalikoimiin tapettitaivas.fi sivuilla tai palvelevan jälleenmyyjän luona.


Lisää aiheesta koti.

Liittyvät artikkelit