vaikuttajamedia presser
ura suomalaisessa perheyrityksessä
Joel Vaarakallio työskentelee osana noin 50 hengen myynti- ja markkinointitiimiä. Kuvat: Matti Hietala/Presser Oy

Ura suomalaisessa perheyhtiössä alkoi työharjoittelusta

Aktiivinen ja ahkera asenne avasivat nuorelle opiskelijalle oven urapolulle tukkukaupan suuryrityksessä. Kilpailun kiristyessä Heinon Tukku jatkaa sisukkaasti menestystarinaansa asiakkaita kuunnellen ja henkilöstöstä huolehtien.

Perhetutun vinkkaamana, Joel Vaarakallio hakeutui peruskoulun viimeisellä luokalla TET-harjoitteluun Heinon Tukkuun, yli 100-vuotiaaseen suomalaiseen perheyritykseen. Kahden viikon ajan nuori mies tutustui työelämään Vantaalla Heinon Pikatukun juomapuolen hyllyttäjänä. Jo lukioikäisenä Vaarakallio palasi yritykseen osto-osastolle, jota seurasi lyhytjaksoiset kesä- ja projektityöt Heinossa aina tilaisuuden tullen.

”Kun hommaan lähtee, se avaa yleensä uusia ovia.”

Oma aktiivinen yhteydenpito ja ahkeruus työntekijänä on tuottanut hedelmää, sillä nyt 24-vuotias Vaarakallio työskentelee Heinossa vakituisena myyntiassistenttina. Työnkuva on matkalla kehittynyt yrityksen tarpeiden ja oman osaamisen mukaan: tilastointia, raportointia, verkkokaupan ylläpitoa ja jälkihyvityslaskentaa. Vaarakallio on mielellään mukana erilaisten kehitysprojektien ja palvelumallimuutosten tukitehtävissä. Alan kasvupotentiaali ja erityisesti digitalisaation tuomat mahdollisuudet liiketoiminnassa kiehtovat. ”Kun hommaan lähtee, se avaa yleensä uusia ovia”, Vaarakallio kuvailee filosofiaansa.

Joel Vaarakallion työura Heinon Tukussa alkoi työharjoittelulla.

Suuri, muttei liian suuri

Yli 450 työntekijän Heino-konserni harjoittaa tukkukauppaa ja maahantuo päivittäistavaraa ja alkoholijuomia. Yhtiö toimii valtakunnallisesti ja työllistää pääkaupunkiseudun lisäksi väkeä myös Turussa, Seinäjoella, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Vaarakallio kuvailee yrityksen kokoa sopivaksi, jotta ”pysyy kärryillä siitä, mitä muut talon sisällä tekevät.”

Konsernissa on mukana jo perheyrityksen viides sukupolvi. ”Kun omistajuus on näin pitkään ollut samalla perheellä, luo se tietynlaista vakautta ja luotettavuutta.” Kasvollisen omistajuuden eduksi Vaarakallio nostaa nopean päätöksentekoprosessin mahdollistaman ketteryyden. ”Olen itsekin oppinut kyseenalaistamaan asioita, ei tehdä kuten aina ennenkin on tehty. Ideoita on myös helppo viedä eteenpäin”, Vaarakallio kiittää.

Tekemällä töitä oppii

Vaarakallion henkilökohtainen kiinnostus ruuanlaittoon luo motivoivan linkin päivittäiseen tekemiseen elintarvikealalla. Päivätöiden lisäksi aktiivinen mies valmentaa jopa kolmea jalkapallojoukkuetta ja viimeistelee tradenomiopintojaan Laurea Ammattikorkeakoulussa. Kuinka ihmeessä hän ehtii? ”Saan usein kollegalta autokyydin työpaikalta kotiin Helsingin Laajasaloon. Ja tekemällä töitä oppii”, Vaarakallio hymyilee.

Liittyvät artikkelit