vaikuttajamedia_presser
kuka huoltaa panssarivaunun
Esimiespuolella voi edetä myös nopeasti. Marja Kuronen eteni Millogilla vuodessa työsuhdepäälliköstä henkilöstöjohtajaksi. Kuvat: Laura Vesa/Presser Oy

Tiedätkö kuka osaa huoltaa panssarivaunun?

Suuresta osasta Suomen Puolustusvoimien kaluston ja järjestelmien toimivuudesta huolehtii yli tuhat kovan luokan ammattilaista.

Suomalainen Millog Oy toimii ympäri maata, yhteensä 23 paikkakunnalla aina Sodankylästä Upinniemeen. Puolustusvoimien strategisena kumppanina yritys vastaa maa- ja merivoimien kaluston kuten panssarivaunujen, asejärjestelmien ja alusten kunnossapidosta koko niiden elinkaaren ajan.

Myös tietyt ilmavoimien materiaalit kuuluvat yrityksen toimenkuvaan. Oma osaamisalueensa on Puolustusvoimien järjestelmien ja elektroniikan kunnossapito: esimerkiksi ilmatorjunta-, tutka- ja optoelektroniset järjestelmät ovat Millogin erikoisosaamista. ”Puolustusvoimat tekee isoja, pitkän aikavälin investointeja ja meidän työtämme on kaluston ja järjestelmien kunnossapito ja tarvittaessa modernisointi”, kertoo henkilöstöjohtaja Marja Kuronen Tampereen pääkonttorilla.

Mielenkiintoiset työtehtävät ja reilu meininki

Millogissa työskentelee monen alan ammattilaisia asentajista insinööreihin ja esimiehiin, yhteensä 1060 henkeä. ”Talossamme on monipuolista erikoisosaamista ja hyvä koulutustaso. Jatkokoulutamme ihmisiä työhönsä, sillä teemme paljon sellaista, mihin koulu ei opeta – meillä on esimerkiksi optisten laitteiden huoltajia ja Puolustusvoimien järjestelmiin erikoistuneita insinöörejä”, Kuronen toteaa.
”Teemme paljon sellaista, mihin koulu ei opeta.”

Viime vuosien isot muutokset ovat tuoneet omat haasteensa yrityksen toimintaan. ”Kun tulin töihin, henkilöstöä oli noin 650, ja vuonna 2015 strategisen kumppanuuden laajentumisen myötä väkimäärämme kohosi yhdessä yössä yli 1000 henkeen! Olemme valtavirrasta poikkeava yritys, sillä rekrytoimme väkeä. Olemme rekrytoineet vuosittain useita kymmeniä henkilöitä ja vuoteen 2020 mennessä meiltä eläköityy 150 ihmistä, mikä tietää vuosittaisia rekrytointeja jatkossakin.”

Talon hyvä työilmapiiri syntyy henkilöstötutkimusten mukaan ennen kaikkea mielekkäästä työstä. ”Ei ole poppaskonsteja. Työhyvinvointi lähtee työn sisällöstä sekä toimivista vuorovaikutussuhteista. Teemme aktiivisesti työtä tämän eteen, esimerkiksi itse kehittämämme Reilun johtamisen esimiesvalmennuksen avulla. Työhyvinvointi kumpuaa siitä, että työ sujuu ja kaikki suhtautuvat toisiinsa reilusti.”

Teksti: Irma Capiten


Marja Kuronen, henkilöstöjohtaja, 37v

KOULUTUS: 
KTM
TYÖURA: 
Millogilla vuodesta 2012, saapui Sandvikilta henkilöstöpäällikön tehtävistä
TYÖTÄ OHJAAVAT TEESIT: 
Asenne ratkaisee, Reilu johtaminen ja Reilu meininki, Välitetään toisista

Liittyvät artikkelit