vaikuttajamedia presser
Mikko Siivola Accountorin
Nuori johtajapolvi arvostaa Mikko Siivolan mukaan ihmisten kesken työskentelyä niin henkilöstön johtamisessa kuin yhteistyökumppanuuksissa.

Uusi vuosi, uusi tehtävä

Mikko Siivolaan, 35, on luotettu Accountorissa – ja luotetaan edelleen. Accountorin HR-liiketoimintojen vetäjäksi nimitetyn Siivolan mielestä HR:n lisäarvo tulee henkilöstön ja kulttuurin kehittämisestä.

Mikko Siivola, 35 vuotta
Toimitusjohtaja (Finago)
HR-liiketoimintojen johtaja (1.1.2018 alkaen)

Pääosan uraansa konsernin eri toimintojen parissa työskennelleen sympaattisen Siivolan tämän vuoden projekti on ollut kahden konserniin kuuluvan ohjelmistotalon toimintojen yhdistämisen johtaminen. Taloushallinnon sähköistämisen nimeen vannovat Tikon ja Procountor toimivat nyt uuden Finago-nimen alla.

”Taloushallinnon trendi on voimakkaasti sähköistyvä. Pk-yritykset osaavat tänä päivänä vaatia tilitoimistoiltaan tehokkaita ratkaisuja. Pian ei paperin ja Excelin avulla uusia asiakkaita enää saada saatikka entisiä pidetä”, Siivola sanoo.

Tilitoimistoon ei enää kiikuteta edellisen kuukauden tositemappia ja samalla kysellä, joko toissakuun tuloksesta olisi jonkinlaista ennakkotietoa. ”Nyt sen sijaan voidaan kyllä edelleen käydä tilitoimistossa, mutta firman tilanteen ollessa jo reaaliajassa tiedossa, aikaa jää kohtaamiseen ja vaikka neuvontaan kahvikupin ääressä”, Siivola summaa.

Vauhti on ollut kovaa. ”Accountorin pk-yritysohjemistoilla palvellaan kymmeniätuhansia asiakkaita ja uusiakin tulee kuukausittain satoja”, Siivola kertoo bisneksen mittasuhteista. Tämä onnistuu esim. suoraan pilvestä helposti ostettavien palvelujen ansiosta.

People First

Konsernin johtoryhmään kuuluvan Siivolan työmaa vaihtuu jälleen vuodenvaihteessa, kun hän hyppää Accountorin HR-liiketoimintojen vetäjäksi, vastuualueenaan henkilöstöhallinnon ohjelmisto- ja palveluratkaisut.

”HR-liiketoimintamme arvo asiakkaalle kasvoi silmissäni omassa muutoksessamme.”

”Tarjoamme ohjelmistotuotteita palkanlaskentaan, henkilöstöhallintoon ja vaikka työvuorosuunnitteluun. HR-palvelumme auttavat yrityksiä henkilöstön kehittämisprojekteissa, ja mikäli henkilöstöhallinnossa tarvitaan sijaisia tai projektikohtaisia työntekijöitä. Teemme tarvittaessa myös henkilöstötutkimuksia ja tarjoamme sähköisen oppimisen palveluita”, Siivola kertoo.

Johtamisessaan Siivola korostaa People First -ajattelua: hyvinvoivan henkilöstön kautta asiakaskin on tyytyväinen ja toiminnan tulos paras mahdollinen. Myös arvopohja on Siivolan mukaan Accountorissa kohdallaan. ”Kaksi perusarvoamme ovat kunnioitus ja luottamus. Niiden päällä ovat dynaamisemmat arvomme, rohkeus ja tulevaisuus”. Siivola näkee, että turvalliseksi luoduista lähtökohdista on hyvä lähteä kasvuun rohkeasti tulevaisuuteen suunnaten. Vaikka Accountor tehostaa asiakkaiden toimintaa digitaalisuuden avulla, asiat saadaan Siivolan mukaan aikaiseksi kuitenkin ihmisten kautta niin talon sisällä kuin asiakkaidenkin kanssa.


Lisää aiheesta työntekijäkokemus.

Liittyvät artikkelit