vaikuttajamedia presser
MoW
Kuva: MOW

Etätyöetu voi tarkoittaa työpistettä kaupungin keskustassa

Inspiroiva  työympäristö tulisi olla kaikkien saatavilla. MOW tarjoaa Helsingissä ja Tampereella monipuolisia työtiloja vakituisiksi työpisteiksi, määräaikaisiin projekteihin tai yksittäisiin tapahtumiin ja kokouksiin.

Helsingin keskustassa sijaitsevan yhteisöllisen työtilan, coworking hub Mothership of Workin (MOW) seiniä koristavat paikallisten taiteilijoiden maalaukset porraskäytäviä  myöten. On värikkäitä sohvanurkkauksia ja massiivisia  sikarituoleja, äänieristettyjä puhelinkoppeja ja jopa päiväunihuone. Viiteen kerrokseen mahtuu yhteisten tilojen lisäksi moderneja neuvottelutiloja ja 1-15 hengen  yksityisiä työhuoneita. “Täällä pienikin yritys saa suuren yrityksen edut aulapalvelusta IT-tukeen”, kertoo Johanna Närvä-Hakala,  Head of MOW.

Johanna Närvä-Hakala
“Töissäkin on lupa viihtyä. Se luo osaltaan uusia ajatuspolkuja”,  sanoo Johanna  Närvä-Hakala,  Head  of MOW. Kuva: Sini Suomi

Sijainnin merkitys on muuttunut

Työelämä on mullistunut digitalisaation myötä. Kaikki yritykset eivät enää tarvitse omaa keskustakonttoria, vaan toimistot voidaan paikata joustavilla työtiloilla ja toimivalla teknologialla. Parhaimmillaan MOW Mothershipista  löytyy työtila jopa 250 osaajalle. “Meillä ei tarvitse sitoutua pitkiin sopimuksiin, vaan tilan voi vuokrata myös lyhytaikaiseen projektiin tehokkailla keskustaneliöillä. Silti osa jäsenistämme on viihtynyt täällä jo vuosia. Aikaa vapautuu tuottavalle työlle, kun joku muu huolehtii yleisestä viihtyvyydestä, tekniikan toimivuudesta ja siisteydestä”, Närvä-Hakala huomauttaa.

Ensimmäisenä MOWin löysivät luovan alan työntekijät nelisen vuotta sitten. Nykyisin joukossa on myös asianajajia, koodareita,  kiinteistövälittäjiä ja jopa tutkijoita. Omistaja Sponda tarjoaa MOWille lihakset jatkuvaan kehitystyöhön. “Elämme muuttuvan työelämän mukana ja luomme uusia palveluja jäsentemme tarpeiden kehittyessä. Toimimme alamme suunnannäyttäjänä ja standardit on nostettu korkealle”, Närvä-Hakala toteaa.

Paljon enemmän kuin inspiroiva työympäristö

MOWin vahvuuksiin kuuluu inspiroiva työympäristö ja toimiva teknologia. Palautteissa esiin nousevat aina myös ihmiset ja yhteisö.  Yhteisöllisyys on tärkeä osa MOWin arkea; on monipuolisia tapahtumia, koulutuksia ja kursseja, pihajuhlia ja pikkujouluja,  afterworkeja, karaokea sekä pleikkariturnauksia. Uudet jäsenet esitellään yhteisölle ja moni saa näin luotua uusia verkostoja ja suhteita.

Yhdeksi työelämätrendiksi Johanna Närvä-Hakala nostaa yksilön hyvinvoinnin. Kun aiemmin työt seurasivat kotiin, niin nyt MOW on monelle kuin olohuoneen jatke. “Ympäristön on tuettava yksilön hyvinvointia, oli se sitten sosiaalista tai vaikkapa koodimaailmaan uppoutumista. Meille kaikki saavat tulla juuri sellaisena kuin ovat, tärkit kaulassa tai ilman.”


Lue lisää aiheesta työntekijäkokemus.

Liittyvät artikkelit