vaikuttajamedia presser
porvoo energia
Porvoon Energian Jukka Rouhiainen on ylpeä siitä, että heillä kaikki myytävä sähkö on uusiutuvaa energiaa. Kuva: Sini Suomi

Energiamurroksessa on oltava ennakkoluuloton ja nähtävä ala kokonaisuutena

Energia-ala on isossa murroksessa. Uusia energiamuotoja tulee paljon ja hajautetut tuotantomuodot sekä kaupan vapautuminen pitävät alan toimijat jatkuvassa liikkeessä.

Teksti: Tarja Rannisto

Porvoon Energian ympäristö- ja kehitysjohtaja Jukka Rouhiainen tietää, kuinka yritys luotsataan eteenpäin silloin, kun paineita kasvuun ja muutokseen tulee monelta suunnalta. ”Tässä vauhdissa pärjää parhaiten yritykset, jotka osaavat olla ketteriä ja avoimia uusille ideoille”, hän kiteyttää ja tarkentaa: ”Energia-alalla ei enää riitä olemassa olevien prosessien viilaaminen tehokkaammiksi, vaan pitää osata etsiä uusia tapoja toimia ja uskaltaa tehdä isoja ratkaisuja uudella tavalla. Tämä vaatii johtoportaalta kykyä saada koko henkilöstö mukaan pohtimaan tulevaisuuden kehitystä ja ratkaisuja.”

”Tässä vauhdissa pärjää parhaiten yritykset, jotka osaavat olla ketteriä ja avoimia uusille ideoille.”

Rouhiainen muistuttaa, että energia-ala on iso ja monimuotoinen kokonaisuus, jonka tulevaisuudessa digitalisaatiolla ja ICT:llä on suuri merkitys. ”Automaatio, robotiikka ja esineiden internet auttavat meitä keskittymään paremmin ydinosaamiseemme, siksi digitalisaatiossa pitää olla mukana. Muuten ei pärjää”, toteaa Rouhiainen.

Digitaalisena aikanakin Porvoon Energialle on tärkeää olla paikallisesti palveleva yhtiö. Pelkästään verkon kautta toimimisen. Rouhiainen kokee etäännyttävänä asiakkaiden kannalta. Monet yrityksen toiminnoista toki vaativat automatiikkaa, mutta ilman ihmisten välistä vuorovaikutusta ja kommunikaatiota asiakaspalvelu ei pelaa.

Porvoon Energialle vihreä energiantuotanto on luonnollinen valinta

Rouhiainen sanoo vuonna 1900 toimintansa aloittaneen Porvoon Energian olevan hyvin todennäköisesti vihrein energiayhtiö kokoluokassaan. Kaksi vuotta sitten Porvoon energiatuotannosta 99 prosenttia oli uusiutuvaa energiaa ja tänä vuonnakin uusiutuvaa on noin 98 prosenttia. Pääenergialähteitä ovat metsäteollisuuden ylijäämä puuhake; metsätähde ja kuori yms.

”Olemme investoineet uusiutuvan energian tuotantoon, ja kunnianhimoiset vihreät tavoitteet sisältyvät jo yrityksen strategiaan”, toteaa Rouhiainen. ”Meillä kaikki myytävä sähkö on uusiutuvaa energiaa, josta osa ostetaan sertifioituna ulkopuolelta. Tolkkisten tuotantolaitoksessa tuotamme Suomen Luonnonsuojeluliiton tarkan sertifioinnin mukaista ekoenergiaa. Se on erikoistuotteemme”, hän sanoo ylpeänä – ja syystäkin.


Lisää aiheesta kehitys.

Liittyvät artikkelit