Työpahoinvointiin 30 miljardia euroa vuodessa

Tiesitkö, että joidenkin arvioiden mukaan Suomessa käytetään vuosittain jopa 30 miljardia euroa työpahoinvointiin? Laskelma perustuu palkkasummaan ja työvoimakustannuksiin, sairauspoissaoloihin, työtapaturmiin ja vajaakuntoiseen työssäkäyntiin. Todellinen eläkeikäkin on usein jopa alle 60.

Teksti: Valmennusyhtiö Varapuu

Mikä suomalaisessa työelämässä on pielessä, miksi työntekijät voivat näin pahoin? Tuomas Lehtinen teetti kesällä 2013 verkkotutkimuksen, jossa etsittiin tärkeimpiä työhyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Tutkimuksessa yli 2500 ihmistä vastasivat yli 60 kysymykseen.

Tuloksista selvisi, että ylivoimaisesti eniten työhyvinvointia häiritsevä tekijä oli epävarma henkilökohtainen taloustilanne. Edes yrityksen järjestämät liikunta-, terveys- ja muut aktiviteettipäivät eivät kampita henkilökohtaisen taloustilanteen luomaa epävarmuutta.

Valmennusyhtiö Varapuun toimitusjohtaja Mikko Sjögren haluaa auttaa ihmisiä taitavaksi rahan kanssa. Yrityksen voi kutsua mukaan työhyvinvointipäivään ja valmentamaan yrityksiä tai yhteisöjä. Erilainen työhyvinvointipäivä antaa pitkäaikaisen hyödyn sekä yritykselle että yksilölle. Avoin kontrolloitu keskustelu yleensä arasta aiheesta myös tiivistää työyhteisöä.

Sjögren huomauttaa, että yritys saa työpaikalle motivoituneemmat työntekijät, kun henkilökohtaiset talousmurheet eivät seuraa työpaikalle. ”Tieto järkevästä rahankäytöstä edesauttaa henkilökohtaista kasvua ja vastuunkantoa. Työntekijöiden stressitaso alenee, onnellisuus ja keskittymiskyky kohenee.”

Vuosi 2017 tuo mukaan uusia kumppaneita

Vuodesta 2017 alkaen Valmennusyhtiö Varapuu yhdistyy Valmennustalo Itsensäylittäjien ja Uskalla Innostua -tiimien kanssa. Aiempaa yhteistyötä on tehty mm. Fonectan, Toyotan, Keskon, DNA:n ja UPM Kymmenen kanssa.

”Yhteistyön pohjalta pystymme rakentamaan entistä tehokkaammin räätälöidyn kokonaisuuden yritystä varten”, Sjögren sanoo.


Työhyvinvoinnin kannalta suurimmat haasteet TOP10:

  1. Taloudellinen epävarmuus 38 %
  2. Henkinen ylirasitustila 29 %
  3. Liiallinen kiire 28 %
  4. Heikko fyysinen kunto 18 %
  5. Sosiaaliset suhteet työpaikan ulkopuolella 16 %
  6. Fyysinen kiputila 15 %
  7. Merkityksetön työ 14 %
  8. Masennus, ahdistus 13 %
  9. Jokin muu 13 %
  10. Huono esimies 9 %

Viimeisen 10 vuoden aikana Mikko Sjögren on valmentanut yli 10000 ihmistä maksamaan velkansa pois alle puolessa ajassa ja kasvattamaan sijoitus varallisuutensa nollasta jopa satoihin tuhansiin. 

Mistä 30 miljardia -työhyvinvointihankkeen tutkimusraportin yhteenvetoon pääset tästä.

Liittyvät artikkelit