Q&A: Mistä innovaatiosta olet erityisen ylpeä Juhani Sibakov?

Haastattelussa Juhani Sibakov, Innovaatiojohtaja, Fazer Leipomot

Miten kuvailet työtäsi innovaatiojohtajana?

Työni yhdessä tuotekehitystiimini kanssa on tehdä lujasti töitä sen eteen, että Fazer Leipomot on myös tulevaisuudessa Suomen innovatiivisin leipomoalan yritys. Kehitämme jatkuvasti kuluttajia kiinnostavia vilja- ja kasvipohjaisia tuotteita, jotka hurmaavat maullaan. Työmme pohjautuu laaja-alaiseen tieteelliseen ja kuluttajan tarpeita luotaavaan tutkimukseen. Tiimimme tekee läheistä yhteistyötä markkinoinnin ja myynnin asiantuntijoidemme lisäksi myös ravitsemusammattilaistemme, tutkijoidemme ja leipureidemme kanssa. Ainutlaatuisella osaamisverkostolla kehitämme kuluttajakysyntään vastaavia terveellisiä ja herkullisia leipomotuotteita.  Uudessa Fazer Brainhow -ohjelmassa pohdimme mm. mitkä ainekset auttavat aivoja pysymään vireinä läpi päivän – ja läpi koko elämän.  Suomalaiset haluavat voida hyvin ja nauttia elämästä – ja me tuemme siinä.

Mistä Fazer Leipomoiden innovaatiosta olet erityisen ylpeä?

Aloitin työni syyskuun alussa 2017. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä lanseerattiin marraskuussa 2017 myymäläleipomoissamme. Sirkkaleipä sai heti alkuun valtaisan suosion kuluttajien keskuudessa ja ennennäkemätöntä mediahuomiota. Lanseerausviikolla kotimaisten valtamedioiden lisäksi mm. Reuters, BBC, New York Times, Washington Post ja moni muu kansanvälinen media uutisoi innovaatiostamme. Oli mahtavaa käydä kertomassa artesaanileivästämme mm. MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa ja Radio Suomipopin kuulijoille. Suomalaiset kuluttajat ottivat uutuustuotteemme vastaan hyvin ennakkoluulottomasti ja se myytiin useissa myymäläleipomoissamme loppuun kesken päivän.

Toinen innovaatio, josta olen erittäin ylpeä, on alhaisen FODMAP-pitoisuuden ruisleipä, joka tuli markkinoille 2016. Fazer Vatsaystävällinen Ruis -leivän taustalla on useiden vuosien tutkimustyö, jonka tuloksena löysimme omasta hapanjuurestamme ratkaisun ruisleivässä luontaisesti esiintyvien vatsaa ärsyttävien yhdisteiden hajottamiseen. Vatsavaivat eivät tarvitse enää olla syy välttää leipää.

Mistä haet inspiraatiota?

Haen inspiraatiota monista eri lähteistä, kuten tiede- ja business-artikkeleista, elintarvikealan seminaareista, messuilta sekä kuluttajatutkimus- ja trendikatsauksista. Verkostoituminen ja tutustuminen uusiin ihmisiin talon sisällä ja elintarvikealalla on minulle erittäin tärkeää uusien ideoiden ja inspiraation luomiseksi.

 

Liittyvät artikkelit