vaikuttajamedia presser
kansainvälisen kasvun
Neste Jacobsin toimitusjohtaja Jarmo Suominen luotsaa suomalaisinsinöörejä myös epämukavuusalueille panostaen toimivaan myyntiorganisaatioon ja markkinointiin. Kuva: Ismo Henttonen

Pikavoiton ja kansainvälisen kasvun väliin ei kuulu yhtäläisyysmerkkiä

Toimitusjohtaja Jarmo Suominen on luotsannut viidessä vuodessa Neste Jacobsin kannattavaan kasvuun.

Teksti: Päivi Remes

Neste Jacobsin toimitusjohtaja Jarmo Suominen on tiivistyksen mestari. Kysyttäessä, missä yrityksen viisivuotisen kasvustrategian osalta mennään, vastaus kuuluu: ”Valmis. Saavutettu. Tehty. Viidessä vuodessa yritys kasvoi 110 prosenttia.” Heti perään Suominen lisää: ”Ja tämä on koko henkilökuntamme ansiota.”

Pelkällä sisäisellä tekemisellä kasvu ei tässä teknologia­, suunnittelu­ ja projektinjohtoyhtiössä ole syntynyt. ”Asiakkaamme ovat luottaneet meihin.”

”Jokainen työntekijämme tietää strategiamme.”

Kannattavaa kansainvälistä kasvua

Kuten arvaatte, laakereilla ei silti levätä. ”Kun reilu vuosi sitten alkoi vahvasti näyttää siltä, että pitkän tähtäimen kasvutavoite saavutetaan, lisäsimme tavoitteeksi kannattavuuden selkeän parantamisen. Tässäkin onnistuimme.

Suomisen toiminta-­ajatukset ovat selkeitä. ”Kun päätetään tehdä jotain, on suurempi mahdollisuus onnistua. Pikavoittoja ei pidä odottaa ja takaiskuihin pitää varautua. Ei meidänkään kansainvälistymisemme ole ollut mitään puistossa kävelyä.”

Vuosille 2017­-2020 on myös kirjattu selvät sävelet. ”Koska perusta on kunnossa, sen päälle on hyvä rakentaa. Fokusoidumme seuraavaksi kahteen asiaan: nousemme world class ­tasolle varmistamalla toimituskykymme sekä panostamme omaan ja asiakkaittemme digitalisaatioon.”

Automaation ja ihmisten optimi kombinaatio

Neste Jacobsin korkean tason NAPCON­ prosessioptimointituoteperhe auttaa asiakkaita tehostamaan toimintaansa. ”Tavoittelemme automaation ja ihmisten osaamisen optimikombinaatiota. Asiakkaiden toiminnan tehokkuuden kehittäminen korreloi meille suoraan kestävää tuloskasvua.”

Suomiselta pyydetään vielä vinkkilistaa lukijoille. ”Sisäisen yrityskulttuurin ja yritysarvojen merkitystä ei pidä unohtaa edes tiukoissa tilanteissa. Suhtaudu jatkuvasti kriittisesti omaan toimintaan. Kehitä toimintaa jatkuvasti, panosta johdon ja henkilöstön koulutukseen. Kuuntele asiakkaita herkällä korvalla. Ja lopuksi: Rohkeutta pitää olla. Liiketoiminnan kaavassa riski on yhtenä kertoimena: jos se on nolla, tulos on nolla.”


Neste Jacobs toimittaa 60 vuoden kokemuksella vaativia teknologia-, suunnittelu- ja projektinjohtopalveluiden ratkaisuja öljy-, kaasu-, petrokemian-, kemian-, biojalostus-, biokemian-, biofarma- ja elintarviketeollisuuden sekä teollisen infrastruktuurin aloille Pohjoismaissa, muualla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä.

www.nestejacobs.com | EXCELLENCE IN ENGINEERING


Lisää artikkeleita aiheella kasvu.

Liittyvät artikkelit