vaikuttajamedia_presser
Markus Havulehdon ja Teemu Nuutisen johtama ICON Kiinteistörahastot erottuu markkinoilla mielenkiintoisilla sijoitustuotteillaan. Kuva: Milka Alanen/Presser Oy

Kiinteistökehittäjä ei jää odottelemaan arvonnousua

Kaupungistumisen myötä asuntojen kysyntä kasvukeskuksissa ei kohtaa tarjontaa. ICON Kiinteistörahastot vastaa tarpeeseen jalostamalla vanhoista toimistokohteista haluttuja asuntoja sekä rakennuttamalla täysin uusia asuntokerrostaloja.

Markkina on muuttunut. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulle muuttaa joka päivä bussilastillisen verran ihmisiä, joista valtaosa haluaa pieniin asuntoihin. Niistä on kuitenkin huutava pula”, toimitusjohtaja Markus Havulehto ICON Kiinteistörahastot Oy:stä kertoo.

Yhtiö jalostaa vanhoja toimistokohteita asunnoiksi, joissa asuntojen kokoa ei säädellä uudiskohteiden tapaan. Kohteissa panostetaan myös ekologisuuteen. Kiinteistöistä tehdään mahdollisimman energiaomavaraisia ja talojen digitalisaation avulla kulut ovat hallittavissa.

”Luomme kohteisiin itse arvonnousun, jolloin tuottotavoitteillemme on vahva perusta.”

”Rakennamme toimistoihin paljon pieniä asuntoja, joiden myytävyys on hyvä ja sitä kautta rahastomme tuotto on varmalla pohjalla. Kun normaalissa rakentamisessa kuluja tasapäistetään esimerkiksi kiinteillä vesilaskuilla, me tuomme kohteisiimme digitaalisia ratkaisuja, jotka opettavat ihmistä kiinnostumaan kuluttamisestaan ja vaikuttamaan omaan asumisensa hintaan.”

Espoon Suurpellon ICON Plaza on hyvä esimerkki ICON Kiinteistörahastojen kohteiden vetovoimasta. Kyseessä on 25 000 m2:n uudiskohde 440 asunnolla, missä on liiketiloja kivijalassa. Kortteli sijaitsee uuden kaupunginosan keskustassa, alueen parhaalla tontilla.

.Ainutlaatuinen tuote piensijoittajille

ICON aloitti toimintansa perustamalla suursijoittajille tarkoitetun hajautetun rahaston, jonka kohteista 1–2 valmistuu vuodessa. Minimisijoitus siihen on 100 000 euroa, mutta nyt kiinteistökehitys on myös piensijoittajien ulottuvilla.

”Tarjoamme myös vaihtovelkakirjaa kiinteällä korolla, joka on 7 prosenttia. Kyseessä on 3,5 vuoden rakennusajan laina ja pääoma palautuu asuntojen myynnin jälkeen. Minimisijoitus on tuhat euroa. Jos meille käy jotain, niin velkakirja konvertoituu osakkeiksi ja sijoittajat voivat näin myydä asuinhuoneistot. Vastaavaa tuotetta ei ole kellään muulla”, myynti- ja markkinointijohtaja Teemu Nuutinen valottaa.

ICONin avainhenkilöillä on yli 20 vuoden kokemus kiinteistösijoittamisesta ja verkostot ovat laajat. Ostettavat kehityskohteet valitaan tarkkaan ja yhtiö rakentaa myös uudiskohteita. Kohteiden valintaa ohjaakin tuottotavoite, ei kohteen tyyppi, sillä voitto tehdään aina ostettaessa.

”Olennaisinta on mahdollisimman hyvä myytävyys. Tarjoamme sloganimme mukaisesti käsin kosketeltavaa tuottoa. Kiinteistöt ovat turvallinen sijoituskohde, joiden markkina-arvot heiluvat vähän. Luomme kohteisiin itse arvonnousun, jolloin tuottotavoitteillemme on vahva perusta”, Havulehto summaa.

Lisätietoja osoitteesta www.iconbond.fi.


Lisää aiheesta sijottaminen.

Liittyvät artikkelit