vaikuttajamedia_presser

Riku Malkki: Video on nyt in – rekrytoinnissakin

Yli 1000 tuntia videota ladataan Youtubeen ihmisten katsottavaksi lukiessasi tätä artikkelia. Videon osuus kaikesta internet-liikenteestä on kasvamassa 80%:iin kahden seuraavan vuoden aikana.

Videoiden käyttö on yleistynyt myös rekrytoinnin eri vaiheissa. Modernit työnantajat ja heidän työntekijänsä tuottavat videomateriaalia someen ennennäkemättömällä tahdilla. Työntekijätarinat ja fiilisvideot ovat osa rekrymarkkinointia – tarkoitus on saada ihmiset kiinnostumaan yrityksestä työnantajana.

Potentiaalisten hakijoiden päädyttyä yrityksen nettisivuille, uraosio on seuraava paikka jossa rekrytointiin liittyviä videoita voi nähdä. Yritysesittely, tiimin terveiset ja kulttuuria heijasteleva videomateriaali ovat oivia teemoja nostaa esiin yrityksen työnantajamielikuvaa.

Innostuksen kasvaessa, hakija saattaa löytää mielenkiintoisen työpaikan avoimien tehtävien joukosta. Työpaikan kuvauksen yhteydessä hän voi jo nähdä esimiehen terveiset videolla.

”Personoidulla videopalautteella mahdollistetaan
kiinnostus myöhempiin avoimiin paikkoihin.”

Vakuuttavan ilmoituksen ja saatevideon katsottuaan hakija innostuu hakemaan paikkaa. Raskaan lomakkeen sijaan hakijaa pyydetään antamaan vain yhteystietonsa ja linkin LinkedIn-profiiliin. Hakemus herää eloon vastauksella yhteen videokysymykseen, jonka esittää esimerkiksi tuleva kollega. Jätettyään hakemuksen videon kera, jäädään odottamaan yhteydenottoa.

Tarpeen ja tarjonnan kohdatessa, seuraa videohaastatteluvaihe. Tässä HR ja esimies kysyvät muutamia kysymyksiä, joihin voi vastata videolla ajasta ja paikasta riippumatta.

Vastausten miellyttäessä jatketaan edelleen reaaliaikaiseen videohaastatteluun tai henkilökohtaiseen kohtaamiseen. Niille, joiden matka päättyy, lähetetään hylkäyskirje – sekin videolla; onhan hakijalle viestitty videomuodossa alusta saakka! Personoidulla videopalautteella mahdollistetaan kiinnostus myöhempiin avoimiin paikkoihin, joihin hakija soveltuisi edellistä paremmin.

Kuva: Otso Kaukomies

Kirjoittaja Riku Malkki, on toiminut viimeiset 10 vuotta digitaalisen rekrytoinnin kehittämisen parissa. Hän johtaa Pohjoismaiden suurinta videorekrytointipalvelua, RecRightia.


Lisää vaikuttajasisältöjä.

Liittyvät artikkelit