vaikuttajamedia presser
suomalaista ruokaa lemmikeille
Lemmikki Oy:n toimitusjohtaja Janne Räsänen (kesk.), aiempi toimitusjohtaja, yrityksen perustaja Teuvo Martikainen (oik.) sekä tuotepäällikkö Tea Martikainen tekevät työtä eläinten hyväksi eläinten ehdoilla. Kuva: Petri Jauhiainen

Oscar – suomalaista ruokaa suomalaisille lemmikeille

Kuopiolainen Eläinruokatehdas Lemmikki Oy käyttää koirien ja kissojen ruuissa puhtaasti kotimaista lihaa. Listalta löytyy herkkuja myös herkkävatsaisille murreille ja mirreille.

Teksti: Pirjo Tiihonen

Lemmikkien allergiat ovat yleistyneet. Nyt trendinä on luonnonmukainen raakaravinto sekä esimerkiksi viljattomat ruuat. Koirat ja kissat ovat syntyneet lihansyöjiksi, siksi teolliset, paljon lisäaineita ja viljoja sisältävät raksut voivat edistää niiden allergioita entisestään. Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:ssä valmistetaan monipuolisia, maistuvia ja terveellisiä koirien ja kissojen ruokia ilman turhia lisäaineita. Koska yritys on panostanut jo 30 vuotta korkeaan laatuun ja kotimaisiin raaka-aineisiin, karvakuonot ja heidän omistajansa ovat pysyneet tyytyväisinä.

”On turvallista käyttää vain kotimaista lihaa, sillä Suomessa eläinten ruokintaan lisätään mm. hyvin vähän antibiootteja verrattuna muihin maihin. Suomessa liharaaka-aine on puhtaampaa, kertoo toimitusjohtaja Janne Räsänen.”

Oscar-ruuat edistävät lemmikin luonnollista hyvinvointia ylläpitämällä suoliston oikeaa bakteerikantaa. Tuotteita kehitetään jatkuvasti lemmikkien tarpeiden mukaan ja omistajien toiveet huomioiden. Helposti avattavista ja suljettavista pakkauksista voi ottaa muutaman herkullisen lihapullan kerrallaan tai sitten lohkaista raakaruokapaketista ison palan jauhelihaa. Ruuan voi tarjoilla joko raakana tai kypsennettynä.

”Laaduntarkkailusta emme tingi. Hyvä laatu, ravinnon luonnollisuus ja kotimaisuus ovat yrityksen tuotteiden ykköskriteerit.”

Kolme uutta Oscar-herkkua. Kuva: Petri Jauhiainen

Oscar-ruuat löytyvät marketeista kautta maan. Valikoimasta löytyy monipuolisesti herkkupaloja, makkaroita sekä raakaruokaa koirille ja kissoille. Erityisen suosittuja ovat kylmäkuivaamalla valmistetut herkkupalat, joissa lihan maku ja aromit ovat säilyneet tuoreen veroisina. Lemmikki Oy valmistaa myös pohjolan talveen suunnitellut runsasenergiset Talvilintu – ja Tintin rasva-siemenseokset ulkolinnuille.

Liittyvät artikkelit